Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 6. decembar

Danas je petak, 6. decembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 25 puta, 15 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 10 pregleda. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su tri saobraćajne nezgode, dve na području Kikinde i jedna u Kanjiži. U pomenutim nezgodama pričinjena je materijalna šteta.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas, u periodu od 9 do 13 časova, bez električne energije ostaće sledeće ulice u Kikindi: Stevana Sremca, od  Šabačke do Braće Arsenov, Pere Segedinca, od Karađorđeve do Dušana Vasiljeva, Dušana Vasiljeva, od Stevana Sremca do Cara Dušana, Karađorđeva, od Stevana Sremca do Pere Segedinca, Šabačka ka Malom Bedemu, Mali Bedem na putu ka Ruskom Selu, Dušana Vasiljeva, od Stevana Sremca do Pere Segedinca i zgrade na uglu, Pere Segedinca, od Karađorđeve do Braće Arsenov, Ivana Milutinovića, od Cara Dušana do Stevana Sremca, Braće Arsenov, Koste Kljajića i Milana Petrovića. Od 9 do 10 sati, bez struje će biti sledeće ulice: Stevana Lakai Gige, od Kumanovske do Albertove, i parna strana Albertove ulice, od Stevana Lakai Gige do Đure Oličkova, a od 9 do 11 sati Rade Trnića, od Vojislava Ilića do Vojina Zirojevića, Vojislava Ilića i Uroša Predića, od Rade Trnića do Gorana Kovačića. 

Raspisan Konkurs za Godišnju nagradu i gradska priznanja: 

Komisija za dodelu Nagrade grada Kikinde i gradskih priznanja raspisala je Javni poziv za podnošenje predloga za dodelu najvišeg priznanja i nagrada za značajna ostvarenja u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, privrede i preduzetništva, sporta, humanosti i dobrotvornog rada, za 2019. godinu. Predloge za dodelu nagrada i javnih priznanja Grada Kikinde mogu podneti preduzeća, ustanove, druge organizacije, organi i asocijacije, grupe građana i pojedinci sa teritorije našeg grada. Predlozi za nagrađivanje sa dokumentacijom dostavljaju se Gradskoj upravi, najkasnije do 16. decembra, na adresu: Gradska uprava, kancelarija broj 81, Trg srpskih dobrovoljaca 12, 23300 Kikinda (sa naznakom: Za nagrade Grada Kikinde). 

Akcija dobrovoljnog davanje krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi, koju su organizovali Crveni krst Kikinda i Zavod za trasnfuziju krvi Vojvodine, došlo je 97 potencijalnih davalaca. Krv je darovalo njih 89, dok osmoro to nije moglo iz medicinskih razloga. Sledeća akcija biće održana u ponedeljak, 16. decembra, u periodu između 9 i 13 časova.

JP „Kikinda“:

Javno preduzeće „Kikinda“ uvodi redovan termin za prijem građana, svakog utorka od 13 do 17 časova, u maloj sali na I spratu preduzeća, na adresi Iđoški put broj 4. Građani će svoje termine moći da zakažu radnim danima, od 7 do 15 časova, pozivom na 422-760. Cilj prijema građana je da im se omogući da na brži i efikasniji način dobiju sve potrebne informacije i odgovore na pitanja iz oblasti komunalne delatnosti. 

Narodni muzej:

Kao prateći program izložbe „Post ciklus“, autorke Maje Rakočević Cvijanov, u subotu, 7. decembra u galeriji Narodnog muzeja biće održan čas joge, koji će voditi instruktorka Lidija Miljević. Početak je u 18 časova. 

Kulturni centar:

Dr Svetlana Goga Kostić, sertifikovani trener rekonektivnog isceljivanja i vodič kroz antistres mentalne treninge, održaće predavanje i radionicu u Kulturnom centru u subotu, 7. decembra, od 16 do 20 sati. 

Narodno pozorište:

Predstava „Gospodin Mokinpot“, zrenjaninskog pozorišta „Toša Jovanović“, biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi u subotu, 7. decembra. Početak je u 20 sati. 

Dečje pozorište „Lane“:

Na repertoaru Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 8. decembra biće predstava „Dobra Nova godina“, koja će biti izvedena u terminima od 17 i 19 časova. 

Sport:

Juniorska ekipa Kluba malog fudbala „Kikinda“ u subotu, 7. decembra u hali SC „Jezero“ igraće svoju prvu zvaničnu utakmicu u prvenstvu. Protivnik će im biti KMF „Tisa“ iz Novog Bečeja, a početak utakmice je u 12 sati. KMF „Kikinda“ poziva sugrađane da u subotu dođu u što većem broju, i podrže mlade fudbalere. 

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ u subotu u hali SC „Jezero“ dočekuju ekipu „Rudara“ iz Kostolca. Početak utakmice je u 18 sati. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara iznosi danas 117,5121 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Dansa u Kikindi promenljivo oblačno, maksimalno 4 stepena.

Bioprognoza:

Očekivana biometeorološka situacija će biti nešto povolјnija za hronične bolesnike. U jutarnjim satima oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Mogući su glavobolјa, nervoza i bolovi u mišićima.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!