Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 6. avgust

Danas je utorak, 6. avgust

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 39 puta, 24 intervencije bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 15  pregleda. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovana je jedna saobraćajna nezgoda u Senti. Pričinjena je materijalna šeta, a lakše je povređena jedna osoba.

U protekla 24 sata zabeležen je jedan požar u Senti, pričinjena je manja materijlna šteta, jer je gorela pomoćna prostorija.

Dan sećanja na izbegla i stradala lica vojnoj akciji „Oluja“ 1995. godine :

I ove godine, u organizaciji Udruženja „Srpski ratni veterani“ i lokalne samouprave, u Kikindi je obeležen 5. avgust, Dan sećanja na izbegla i stradala lica vojnoj akciji „Oluja“ 1995. godine. Tim povodom je juče u galeriji Kulturnog centra otvorena izložba fotografija „Srpska deca u ratovima devedesetih godina“. Izložba će biti otvorena do 20. avgusta. 

Javni poziv za pribavljanje stanova u javnu svojinu RS za potrebe Komesarijata za izbeglice:

Komisija za izbor stanova koji se pribavljaju u javnu svojinu Republike Srbije za dodelu izabranim korisnicima u okviru Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji objavila je Javni poziv za prikupljanje pismenih ponuda za pribavljanje nepokretnosti – stanova u javnu svojinu Republike Srbije na teritoriji Kikinde i graničnih jedinica lokalne samouprave (Čoka, Novi Bečej, Zrenjanin, Žitište, Nova Crnja). Stanovi koji se kupuju u javnu svojinu Republike Srbije moraju ispunjavati sledeće karakteristike i to: da su veličine do 39 kvadrata, a kupuju se u skladu sa navedenim potrebama, najviše do 3 stana. Pravo učešća imaju sva zainteresovana fizička i pravna lica koja su upisana u javne knjige o evidenciji nepokretnosti i pravima na njima (katastar nepokretnosti), kao nosioci prava svojine na stanu-nepokretnosti koji je predmet ponude. Poziv je otvoren do 30. avgusta. 

Javni poziv za dodelu sredstava namenjenih ekonomskom osnaživanju porodica izbeglica:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima sa prebivalištem/boravištem na teritoriji grada Kikinda obaveštava da je Javni poziv za izbegla lica sa prbivalištem/boravištem na teritoriji grada Kikinde, za dodelu sredstava namenjenih ekonomskom osnaživanju porodica izbeglica, kroz dohodovne aktivnosti, i to za pokretanje, razvoj i unapređenje dohodovnih aktivnosti u poljoprivrednoj, zanatskoj, uslužnoj ili drugoj oblasti na teritoriji grada Kikinde objavljen danas na oglasnim tablama Gradske uprave i seoskih mesnih zajednica, oglasnoj tabli Komesarijata za izbeglice i migracije i na internet stranici grada www.kikinda.org.rs. Obrazac prijave i objedinjene izjave, kao i sve dodatne informacije, mogu se dobiti u prostorijama Povereništva za izbeglice u Gradskoj upravi, Trg srpskih dobrovoljaca 12, Kikinda, kancelarija broj 11, ili na broj telefona 0230/410-164. Javni poziv je otvoren do 20. avgusta. 

Poljoprivredna stručna služba Kikinda: 

Poljoprivredna stručna služba Kikinda obaveštava stočare i pčelare da je objavljen Javni poziv za podnošenje zahteva za podsticaje za nabavku mašina koje se koriste u stočarskoj proizvodnji, kao i opreme za pčelarstvo koja je nabavljena u 2019. godini, odnosno koja će biti nabavljena do momenta podnošenja zahteva. Zahtevi se podnose do 30. avgusta. Iznos podsticaja je 50 posto od vrednosti investicije, bez PDV-a . Svi zainteresovani mogu se javiti u Poljoprivrednu stručnu službu, savetodavcu Mirjani Tomić, za detaljnije informacije i pomoć oko podnošenja zahteva.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u četvrtak, 8. avgusta organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, od 9 do 13 časova. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa u bašti Narodne biblioteke „Jovan Popović“ u četvrtak, 8 avgusta biće prikazan film „Svi znaju“, sa Penelopom Kruz i Havijerom Bardemom u glavnim ulogama. Početak projekcije je u 21 sat, ulaz je slobodan.

Kursna lista:

Dinar je nastavio mirovanje prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 117,7303 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Noćni turnir u basketu 3 na 3, koji organizuje Sportski savez Kikinde uz podršku lokalne samouprave, počinje sutra, 7. avgusta. Utakmice će se igrati u dvorištu Gimnazije i Ekonomsko-trgovinske škole.  

Vreme:
 
Danas sunčano i toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 32 stepena. 
 
Bioprognoza:
 
Očekivane biometeorološke prilike imaće relativno povolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika i osetlјivih osoba. Blagi oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i poremećaja sna. Usled priliva toplijeg vazduha savetuje se izbegavanje većih fizičkih napora i adekvatna zaštita od UV zračenja.
 

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!