Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 6. april

Danas je subota, 6. april

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 27 puta, 22 intervencije bile su na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 5 pregleda. 

Radosne vesti iz porodilišta:

U toku jučerašnjeg dana na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u kikindi rođene su tri bebe, dva dečaka i devojčica.  

Besplatni preventivni pregledi: 

U okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda Kikinđani će u nedelju, 7. aprila u Opštoj bolnici moći da obave EKG, otorinolaringološki pregled, kao i da provere nivo krvnog pritiska i šećera u krvi. Pregledi će se obavljati u periodu od 8 do 16 časova. 

Pozivanje lica rezervnog sastava Vojske Srbije: 

U sklopu realizacije redovnih zadataka, Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Kikinda u narednom periodu će izvršiti pozivanje dela lica rezervnog sastava, koja nisu služila vojni rok a imaju između 30 i 35 godina, radi ocene zdravstvene sposobnosti za službu u rezervnom sastavu. 

Istovremeno, pozivaće se i deo lica rezevrnog sastava od 30 do 35 godina koja su ocenjena da su sposobna za vojnu službu, radi uputa na osnovnu obuku. Obuka će biti realizovana u Centru za obuku u Somboru, u periodu od 13. do 31. maja 2019. 

Za sve informacije obratiti se u Centru MO Kikinda, koji se nalazi na adresi Kralja Petra I broj 37, ili na broj telefona 436-309. 

Finansijska pomoć mladima koji ostanu na selu:

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu novca za podršku mladima u ruralnim područjima u Vojvodini. Za ovu godinu izdvojeno je 250.000.000 dinara. Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi je 500.000 dinara, a maksimalan 1.500.000 dinara. Konkurs je otvoren do 22. aprila.

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, kontejneri će  do ponedeljka, 8. aprila biti postavljeni u Nakovu. Nakon toga, akcija se nastavlja u Banatskom Velikom Selu. 

U gradskoj zoni, tokom vikenda i u ponedeljak kontejneri za sakupljanje krupnog otpada nalaziće se u ulici Svetozara Miletića, od Save Tekelije do Oslobođenja. 

Narodna biblioteka:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi raspisala je po drugi put nagradni konkurs za najbolji trejler za knjigu. Pravo učešća imaju mladi starosti do 20 godina, a konkurs je otvoren do 5. maja. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta danas će biti predstava „Sumnjivo lice“, rađena po drami Branislava Nušića. Početak je u 20 časova. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava za decu i odrasle „Zdravko Prljavko“ biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 7. aprila sa početkom u 19 sati. 

Koncert u Muzeju:

Studentkinje saksofona na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Nikolina Suvajdžić i Nastasja Pekez, i profesorica klavira Ivana Karajkov, održaće koncert pod nazivom „Concerto con calore“ u subotu, 6. aprila u Narodnom muzeju u Kikindi. Početak je u 18:30, ulaz je besplatan.

Izložba pasa svih rasa:

Kinološko društvo „Kikinda“danas na pomoćnim terenima Sportskog centra „Jezero“ organizuje 31. po redu Nacionalnu izložbu pasa svih rasa. Početak je u 10 časova. 

Sport:

Muški rukometni klub „Kikinda Grindeks“ danas u hali Sportskog centra „Jezero“ organizuje reviju mini rukometa. Turnir se nalazi u zvaničnom kalendaru Rukometnog saveza. Očekuje se učešće više od stotinu dečaka i devojčica, a svoj dolazak potvrdile su ekipe iz Mokrina, Beške, Novog Bečeja i Bašaida. Početak je u 9 časova. 
 
U okviru 5. kola plej auta Futsal lige Vojvodine, Klub malog fudbala Kikinda će u nedelju, 7. aprila u hali SC „Jezero“, sa početkom u 20 sati, igrati portiv ekipe „Leteći Bajmočani“. 

Vreme:

Danas oblačno, sa povremenom slabom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 18 stepeni. 

 

Pratite nas FB