Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 5. novembar

Danas je ponedeljak, 5. novembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 28 puta, 15 intervencija je bilo na poziv pacijenta, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 13 pacijenata. 

Policijska uprava Kikinda:

Za dane vikenda na teritoriji Severnobanatskog okruga zabeleženo je četiri saobraćajne nezgode. Dve na području Kikinde, jedna u Senti i jedna na teritoriji Novog Kneževca. U pomenutim nezgodama osam lica su zadobila lake telesne povrede i jeno lice je teško povređeno. Zabeležena su tri požara u Kikindi, Kanjiži i Senti.

Jesenja akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru jesenje akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuju kompanija FCC doo Kikinda i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, kontejneri za prikupljanje krupnog otpada će do 12. novembra biti postavljeni u Mokrinu.

Crveni krst:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u utorak, 6. novembra organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, od 9 do 12 časova. Službi za transfuziju nedostaje krv krvnih grupa O pozitivna i O negativna.

U Kikindi proteklo glasanje bez prigovora:

Na teritoriji grada Kikinde i naseljenih mesta, pravo glasa na  izborima za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina bilo je 5.378 birača.

Do 20 sati, odnosno do zatvaranja biračkih mesta, na teritoriji Kikinde i seoskih mesnih zajednica preko 5 hiljada građana glaslo za 15 lista nacionalnih manjina. Od ukupnog broja građana upisanih u poseban birački spisak, najviše, tačnije 4.265 birača koji su učestvovali na neposrednim izborima je iz redova mađarske nacionalne manjine, piše RTV

Isplata zaostalih davanja porodicama sa decom

Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom usvojen je u decembru prošle godine. Stupio je na snagu 1. januara, a njegova primena počela je od 1. jula. Po tom zakonu, za prvo dete isplaćuje se 100.000 dinara jednokratno, za drugo 154.000, treće 278.000, a za četvrto 370.000 dinara na 24 mesečne rate.

Četiri meseca se primenjuje Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom. Iz resornog ministarstva navode da će do kraja godine biti ispunjena sva zaostala davanja i da je moguća izmena zakona zbog žena sa visokim primanjima, kako ne bi bile diskriminisane.

Kursna lista:

Dinar je danas  5, novembra oslabiti za 0,1 odsto prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji kurs biće 118,3378 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Sport:

Odigrane su utakmice 12. kola Vojvođanske fudbalske lige (istok), a naša dva najbolja kluba ’’Sloboda’’ i ’’Kozara’’ nastavljaju sa pobednilkim partijama.

U Novim Kozarcima ’’Sloboda’’ je savladala ’’Radnički’’ iz Sutjeske sa 2:0, a golove su postigli Nikola Galić i Ostoja Ćulibrk. FK ’’Kozara’’ iz Banatskog Velikog Sela pobedila je na teškom gostovanju u Žitištu sa 1:0 ekipu ’’Begeja’’, a jedini strelac na utakmici bio je Milan Misić.

Dobru utakmicu odigrali su i fudbaleri ŽAK-a koji su na gostovanju u Kovinu remizirali 1:1 sa domaćim ’’Radničkim’’. Železničari su izjednačili golom Slobodana Gavranova i nalaze se u gornjem delu prvenstvene tabele. Loše su prošli fudbaleri ’’Kikinde 1909’’ koji su na Gradskom stadionu poraženi sa 3:0 od BAK-a iz Bele Crkve i novim porazom sebe svrstali na samu granicu zone ispadanja.
Sledećeg vikenda ljubitelje fudbala očekuje lokalni derbi na Vašarištu, kada će ŽAK ugostiti ’’Slobodu’’ iz Novih Kozaraca, u Banatskom Velikom Selu ’’Kozara’’ će dočekati ’’Budućnost’’ iz Srpske Crnje, a OFK ’’Kikinda 1909’’ ide u Plandište na utakmicu protiv ’’Sloge’’.

Vreme: 

Danas će biti sunčano, uz minimalnu temperaturu od 9 i maksimalnu dnevnu temperaturu od 21 stepen Celzijusa.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!