Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 5. mart

Danas je utorak, 5. mart

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 36 puta, 21 intervencija bila je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 15 pregleda. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su četiri saobraćajne nezgode, dve u Kikindi i po jedna u Senti i Adi. U pomenutim nezgodama jedno lice je zadobila lake, a jedno teške telesne povrede. Registrovana su i dva požara u Novom Kneževcu i Kikindi, gde je gorela suva trava. Policijska uprava još jednom apeluje na građane da ne pale biljne ostatke. 

Radosne vesti:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođen je jedan dečak. 

Isplata socijalnih davanja:

Vojne i poljoprivredne penzije za februar biće isplaćene danas. Klijenti banke, korisnici ovih penzija, novac će moći da podignu na šalterima svih ekspozitura. 

Prvi deo penzija za februar korisnicima PIO fonda biće isplaćen u subotu, 9. marta. 

Dobrovoljno davanje krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u sredu, 6. marta u periodu od 9 do 12 časova. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, na adresi Nemanjina broj 4. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

Kompanija FCC obaveštava korisnike da će kontejneri za prikupljanje kabastog otpada postavljeni u Iđošu do ponedeljka, 11. marta.

Dobrovoljno služenje vojnog roka i kurs za rezervne oficire: 

Centar Ministarstva odbrane Kikinda obaveštava zainteresovana lica muškog i ženskog pola da je u toku javni konkus za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kurs rezervnih oficira Vojske Srbije. Pravo prijavljivanja imaju državljani Republike srbije starosti između 19 i 30 godina koji ispunjavaju uslove konkursa. Prijava za dobrovoljno služenje vojnog roka popunjava se u centru Ministarstva odbrane u Kikindi koji se nalazi na adresi Kralja Petra I broj 37. Pored prijave kandidat prilaže kopiju diplome o završenoj školi, biografiju i izvod iz zdravstvenog kartona. Više informacija, kao i kompletan tekst konkursa možete pronaći na stranici Ministarstva odbrane, ili možete pozvati centar u Kikindi 0230/ 442 246.

Javni poziv za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja izbeglica:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Kikinde obaveštava da je Javni poziv za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja porodica izbeglica koje su bile korisnici programa kupovine seoske kuće sa okućnicom iz sredstava budžeta Republike Srbije i AP Vojvodine u vidu građevinskog materijala za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom na teritoriji grada Кikinde objavljen na oglasnim tablama Gradske uprave i seoskih mesnih zajednica, oglasnoj tabli Komesarijata za izbeglice i migracije i na internet stranici grada.  Poziv je otvoren do 14. marta. 

Besplatan početni kurs mađarskog jezika za članove Biblioteke:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ organizuje besplatan kurs mađarskog jezika za početnike, za svoje članove starije od 20 godina. Broj mesta je ograničen, a zainteresovani mogu da se prijave putem broja telefona: 422-533, do 11. marta. 

Nedelja žena u Kulturnom centru:

U okviru „Nedelje žena“, koju organizuje Kulturni centar, glumac Aleksandar Dunić večeras će čitati ljubavnu poeziju. Početak je u 19 sati, ulaz je slobodan. 

Koncert povodom Dana žena:

Pevač folk muzike Milan Topalović Topalko nastupiće u hali Sportskog centra jezero u petak, 8. marta, povodom Dana žena. Koncert je poklon lokalne samouprave sugrađanima, a i ove godine biće obezbeđen besplatan prevoz iz svih okolnih sela. 

Narodno pozorište:

Predstava „Ne mogu da platim i neću da platim“, rađena po tekstu italijanskog nobelovca Darija Foa, biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta večeras sa početkom u 20 sati. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno ojačao prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 118.02 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. 

Sport:

Mladi takmičari kikindskog Džudo kluba „Partizan“ nastupili su u nedelju na XXI Međunarodnom džudo turniru „Turija 2019“ održanom u Srbobranu, i u konkurenciji preko 500 džudista osvojili jednu zlatnu i dve bronzane medalje. 

Vreme:

Danas malo do umereno oblačno. Najviša temperatura u Kikindi biće 15 stepeni. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!