Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 5. maj

Danas je nedelja, 5. maj

 

Isplata socijalnih davanja:

Vojne i poljoprivredne penzije biće isplaćene u utorak, 7. maja, dok će prvi deo penzija za april korisnicima PIO fonda biti isplaćen u petak, 10. maja. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, kontejneri će od  6. do 24. maja biti postavljeni u Bašaidu. 

U gradskoj zoni, danas i sutra dva kontejnera biće postavljena u Ulici Braće Subotički (od Mihajla Pupina do Radničke), tri u Njegoševoj ulici (od Mihajla Pupina do Radničke) i jedan na Bašaidskom drumu. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u utorak, 7. maja od 8:30 do 13:30 sati bez struje će ostati ceo Bašaid i cela Banatska Topola. 

Obeležavanje 74. godišnjice pobede nad fašizmom 9. maja u Kikindi:

Kikinda će u četvrtak, 9. maja biti jedan od gradova u Srbiji u kojima će, povodom obeležavanja Dana pobede, biti održana akcija „Besmrtni puk“. Učesnici u ovom događaju će prošetati utvrđenom trasom, noseći portrete svojih bližnjih koji su dali svoje živote u ratovima od 1912. do 1999. godine, uz polaganje venaca na mestima gde su spomenici onima koji su poginuli za slobodu. Okupljanje učesnika kod spomen obeležja „Tuga“, zakazano je za 11 sati. 

Organizacioni odbor „Besmrtnog puka“ poziva sugrađane koji žele da učestvuju u ovoj antifašističkoj i patriotskoj akciji da dostave fotografije svojih predaka, učesnika svih ratova od 1912-1999. godine Savezu potomaka ratnika Srbije 1912-1920. godine, na adresu Trg srpskih dobrovoljaca 10 (pored Gradske kuće).

Fotografije koje će biti skenirane i vraćene, a mogu se dostaviti radnim danima od 10 do 14 časova. Građani koji nemaju uramljene fotografije, u Udruženju mogu dobiti nosače za slike.
Sve bliže informacije mogu se dobiti na broj telefona 061 – 221 – 6781 ili na mejl: besmrtnipukkikinda@mail.ru 

Narodno pozorište:

U mobilnom bioskopu u Narodnom pozorištu danas u 16 sati na repertoaru će biti animirana avantura „Park čudesa“, a romantična drama „After“ biće prikazana u 18 sati. U nedelju u 20 časova, i u ponedeljak u 17 i u 20 sati biće prikazana akciona avantura „Osvetnici – kraj igre“. Cena ulaznice je 250 dinara. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava za decu i odrasle „Tri praseta“ biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ večeras sa početkom u 19 časova. 

Sport:

Muški rukometni klub „Kikinda Grindeks“ poziva decu uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole da se pridruže školi mini rukometa. Treninzi se održavaju utorkom i četvrtkom u Tehničkoj školi, sa početkom u 18:15 časova.

Vreme:

Danas oblačno sa povremenom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 15 stepeni. 

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

Pratite nas FB