Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 5. jul

Danas je četvrtak, 5. jul

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 38 puta, od čega je 17 intervencije bilo na poziv pacijenata u gradu , 6 pregleda obavljeno je u selima naše opštine, dok je u ambulanti obavljeno 15 pregleda.

Policijska uprava :

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kikindi, uhapsili su B.M. (1975) iz Požarevca i G.K. (1966) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zagađenje životne sredine, unošenje opasnih materija u Republiku Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su 11 saobraćajnih policajaca Policijske uprave u Kikindi zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela primanje mita i zlouopotreba službenog položaja.

SC ,,Jezero“:

Rukovodilac sportske službe SC ,,Jezero“, Dragan Pecarski rekao je za naš radio da je temperatura vode na bazenima  26 stepeni. Prema nalazima Zavoda za javno zdravlje u Kikindi voda je hemijski i bakteriološki ispravna.

Cena pojedinačne karte za odrasle je 200 dinara, deca od 5 do 15 godina plaćaju 150, dok deca do 5 godina imaju besplatan ulazak. Kartu ne plaćaju ni deca sa posebnim potrebama, koja moraju uvek biti u pratnji neke odrasle osobe.

Konkurs policijske uprave:

Ministarstvo unutrašnjih poslova – Odeljenje za stručno obrazovanje i obuku u saradnji sa policijskim upravama i Misijom OEBS-a u Srbiji organizovaće Dan otvorenih vrata tokom kojeg su planirane aktivnosti koje imaju za cilj informisanje građane u vezi sa upisom u Centar za osnovnu policijsku obuku.Pozivamo zainteresovane da dođu 6. jula u službene prostorije PU Kikinda i to u sledećim intervalima:
Službene prostorije PS Kanjiža u vremenu od 09,00 časova
Službene prostorije PS Senta u vremenu od 11,30 časova i
Službene prostorije PU Kikinda od 14,00 časova gde će biti organizovan Dan otvorenih vrata.

Održana sednica u Bašaidu:

Članovi Gradskog veća održali su danas sednicu u Bašaidu, kako bi meštani imali priliku da izlože probleme, ali i predlože savete za što bolji kvalitet njihovog života.

Ono što je Bašaice najviše interesovalo tiče se uglavnom saobraćajne i komunalne infastrukture, bezbednost na putu kao i sve u vezi sa izgradnjom kanalizacione mreže

Svečano otvaranje 37. Simpozijuma ‘’Terra’’ u petak:

U petak, 6. jula, na Gradskom trgu sa početkom u 19 sati održaće se svečanost povodom otvaranja 37. Internacionalnog simpozijuma skulptura u terakoti ‘’Terra’’ koju organizuje istoimeni Centar za likovnu i primenjenu umetnost u Kikindi. Svečanost će biti obeležena otvaranjem izložbe radova sa prošlogodišnjeg saziva svetskih vajara koji su mesec dana boravili u Kikindi.

Narodni muzej:

U sklopu Međunarodne škole arheologije koja se protekle četiri godine odvija na arheoloskom lokalitetu Gradište u Iđosu (Idjoš projekat), Narodni muzej Kikinda, Centar za arheometriju Baden Virtemberg sa Univerziteta u Tubingenu i Mekdonald institut za arheološka istraživanja sa Univerziteta u Kembridžu, organizuju radionicu na kojoj će pokušati da na osnovu rezultata dosadašnjih analiza na fragmentima iskopanih posuda sa lokaliteta Gradište, rekonstruišu tradicije, recepte i metode po kojima su pravljene posude u kasnom neolitu u ovom delu Banata.

Nacionalna služba za zapošljavanje:

Nacionalna služba za zapošljavanje organizuje atraktivne obuke koje će vam obezbediti neophodna znanja i veštine za rad u IT sektoru: Java programiranje, izrada veb-aplikacija, PHP i .Net programiranje. U planu je izvođenje specijalističkih informatičkih obuka u 10 gradova širom Srbije, u koje će, u okviru prvog ciklusa koji počinje u septembru, biti uključeno 775 polaznika. Prijave će biti otvorene na sajtu: www.itobuke.rs, od 9. do 22. jula 2018.

Humanitarna akcija za Kalinu:

Udruženje žena “ Nakovčanke“ sprovešće humanitarni švdeski sto u Nakovu u Vatrogasnom domu 5. jula od 19 časova.

Svi posetioci  moći će da uživaju u izvršnim ukusnim jelima Udruženja žena “ Nakovčanke“ i  uz dobru muziku koja je organizovana.

Učešće iznosi 500 dinara i sva uplata biće usmerena Kalini Radnović, petogodišnjoj sugrađanki koja boluje  od teškog oblika tumora koji je zahvatio deo mozga i čeka operaciju u Turskoj.

Vreme:

Danas sunčano i toplo. Maksimalna temperatura do 30 stepeni.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!