Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 5. jul

Danas je petak, 5. jul

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 30 puta,  17 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 13 pregleda.  

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana na Porođajnom odeljenju kikindske bolnice rođena je jedna devojčica. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuje kompanija FCC, još danas, četiri kontejnera biće postavljena u Železničkom novom redu. 

Akcija doborovljnog davanja krvi:

Na jučerašnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, koju su organizovali Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine, došlo je 90 potencijalnih davalaca, od kojih je 81 dao krv, dok 9 nije moglo iz medicinskih razloga.

Otvaranje Simpozijuma „Tera“: 

Svečanost povodom otvaranja 38. Internacionalnog simpozijuma skulptura u terakoti biće upriličena danas na gradskom trgu, ispred Galerije „Tera“. Početak je u 19 sati. 

Kulturni centar Kikinda:

Bora Otić, televizijski i radio voditelj, autor poznate emisije „Petkazanje“,  predstaviće Kikinđanima svoju knjigu „Šorom sredom, dvared“ u subotu, 6. jula u Kulturnom centru. Početak promocije je u 20 časova. 

Kulturni centar Kikinda od 15. do 19. jula organizuje Letnju kuvarsku školu, namenjenu deci uzrasta od 7 do 12 godina. Učešće je besplatno, a prijavljivanje traje do 10. jula lično u Kulturnom centru, ili putem broja telefona: 422-544. Broj mesta je ograničen.

Hor „Atendite“, pod upravom prof. dr Biljane Jeremić, i orkestar Kulturnog centra, koji vodi Albert Nađ, pozivaju zainteresovane sugrađane da im se pridruže.  Prijem novih članova hora je utorkom i četvrtkom u Kulturnom centru od 20 časova, a orkestra petkom od 20:30 sati. Informacije možete dobiti na 422 544. 

Narodno pozorište: 

Prva repriza predstave „Kod kuće je najgore“, kikindskog „Dah teatra“, biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u subotu, 6. jula. Početak je u 20 sati. 

Sabor frulaša „Škripi đeram“ u subotu u Iđošu:

Tradicionalna kulturno-umetnička manifestacija „Škripi đeram“ biće održana 24. put po redu u subotu, 6. jula, sa početkom u 20 sati. Događaj organizuje iđoško Kulturno-prosvetno društvo „Milivoj Omorac“. 

SC „Jezero“:

Iz Sportskog centra „Jezero“ apeluju na sugrađane da poštuju određena pravila ponašanja, kako bi boravak na bazenima svima bio ugodniji i bezbedniji. 

Molimo posetioce da se obavezno pre ulaska u bazen istuširaju, da ne ulaze u vodu ukoliko su namazani kremom za sunčanje. Takođe, molimo ih da, u slučaju fizioloških potreba koriste toalete. Ukoliko se ova pravila ne budu poštovala, postoji rizik da voda bakteriološki i hemijski bude neispravna – navodi se u saopštenju SC „Jezero“. 

Humanitarna žurka:

Udruženje navijača Crvene zvezde „Severni Banat“ večeras u noćnom klubu „Pacija“ u Kikindi, organizuje humanitarnu žurku za Dečje odeljenje Opšte bolnice u našem gradu. Početak je u 22 sata, a minimalni iznos na ulazu je 150 dinara.  

Kursna lista:
 
Dinar danas ima najvišu vrednost prema evru u ovoj godini i zvanični srednji kurs iznosi 117,8081 dinara za evro, što predstavlja neznatnu promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas sunčano i toplo maksimalno 30 stepeni.

Bioprognoza:

Relativno povolјna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa srčanim i respiratornim problemima. Glavobolјa i osećaj malaksalosti su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se smanjenje fizičkih napora u najtoplijem delu dana i adekvatna zaštita od UV zračenja.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

Pratite nas FB