Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 5. februar

Danas je sreda, 5. februar

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 35 puta, 15 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 20 pregleda.  

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođeni devojčica i dečak.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga, u toku jučerašnjeg dana, registrovana je jedna saobraćajna nezgoda na području Ade sa pričinjenom materijalnom štetom. 

Zabrana poseta u Bolnici u Kikindi:

Opšta bolnica u Kikindi obaveštava građane da su zabranjene posete pacijentima, zbog sprečavanja širenja virusa gripa. Zabrana poseta je na snazi do daljeg.

Isključenje struje u Kikindi i Nakovu:

Danas, od 9:15 do 13 časova, bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Kikindi: Kumanovska, od Đure Daničića do Veljka Petrovića, Kraljevića Marka, od Đure Daničića do Žarka Zrenjanina, Žarka Zrenjanina, od Albertove do Save Lipovanova, Kumanovska, od Đure Daničića do Žarka Zrenjanina, Albertova, od Žarka Zrenjanina do Laze Kostića, Žarka Zrenjanina, od Kumanovske do Kinđe, Laze Kostića, od Albertove do Kraljevića Marka, i Dimitrija Tucovića, od Albertove do Kraljevića Marka. Takođe danas, od 9 do 11 sati, bez električne energije će ostati neparna strana Glavne ulice u Nakovu, od Miladina Zorića prema Stojana Matića, i polovina Ulice Miladina Zorića, od Glavne ka Grmečkoj.

U četvrtak, 6. februara, od 9 do 13 sati, bez struje će ostati Glavna ulica u Nakovu, od Radivoja Rodića ka Kikindi. 

Uvođenje u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2002. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena u periodu od 1992. do 2001, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. Uvođenje u evidenciju može se izvršiti u nadležnom Centru Ministartsva odbrane za lokalnu samoupravu ili opštinskoj kancelariji, a prema mestu prebivališta, nakasnije do 28. februara 2020. godine. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana, u periodu od 9 do 13 časova. 

Poklon koncert za Dan zaljubljenih:

Poznati pevač pop muzike Nenad Knežević Knez nastupiće u petak, 14. februara u sali Narodnog pozorišta u Kikindi. Početak je u 20 časova, ulaz je slobodan. Koncert je poklon lokalne samouprave sugrađanima za Dan zaljubljenih. 

Kursna lista:

Dinar vredi danas prema evru isto kao juče i zvanični srednji kurs iznosi 117,6082 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas hladno, moguća susnežica, duvaće jak severozapadni vetar. Maksimalno 5 stepeni u Kikindi.

Bioprognoza:

Očekuje se nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih, a naročito za osobe sa psihičkim i respiratornim obolјenjima. Bolovi u mišićima i kostima, nervoza i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Savetuje se smanjenje fizičkih napora kao i oprez u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!