Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 5. februar

Danas je utorak, 5. februar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 37 puta, 23 intervenicije bile su na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 14 pregleda.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su dve saobraćajne nezgode, na području Ade i Kikinde. U pomenutim nezgodama tri lica zadobila su lake telesne povrede. 

Radosne vesti iz porodilišta:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođena je jedna devojčica. 

Isplata socijalnih davanja:

Danas će biti isplaćene vojne i poljoprivredne penzije za januar 2019. Klijenti banke, korisnici ovih penzija, novac će moći da podignu na šalterima svih ekspozitura. 

Promocija knjige u Kulturnom centru:

Bečejac Dragan Savić predstaviće Kikinđanima svoj autobiografski roman „Tuđ“ u sredu, 6. februara u Kulturnom centru. Knjiga  govori o Savićevom životu u hraniteljskoj porodici i njegovoj višedecenijskoj potrazi za biološkom majkom. Početak promocije zakazan je za 18 časova. 

Konkurs za nagradu „Đura Đukanov“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi raspisala je konkurs za dodelu književne nagrade „Đura Đukanov“. Nagrada se dodeljuje za najbolju zbirku priča autora mlađeg od trideset pet godina pisanu na srpskom jeziku, pod uslovom da rukopis prethodno nije bio objavljivan u celosti ili u delovima. Nagrada podrazumeva štampanje knjige džepnog formata, u tvrdom povezu i tiražu od 350 primeraka. Rok za dostavljanje rukopisa je 31. maj 2019. godine. 

Poziv za mlade za dugoročno volontiranje u Crvenom krstu u Portugaliji:

Omladinski centar Vega poziva mlade između 17 i 30 godina koji su zainteresovani da učestvuju na internacionalnom Erazmus+ volontiranju u Crvenom krstu u Portugaliji. Projekat traje 11 meseci, od aprila 2019. do marta 2020. godine, a rok za prijavu je 10 februar. Više informacija možete dobiti i u Kancelariji za mlade, koja se nalazi u Kulturnom centru. 

Narodno pozorište: 

Predstava „Čorba od kanarinca“ biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi večeras sa početkom u 20 sati. 

Sport:

Kikindski džudisti nastupili su proteklog vikenda na regionalnom prvenstvu za kadete i poletarce, održanom u Stepanovićevu. Mladi džudisti „Partizana“ sa ovog takmičenja vratili su se sa 4 zlatne i dve bronzane medalje. U konkurenciji kadeta titulom prvaka Vojvodine su se okitili Tara Kojić, Milica Latković, Dušan Kežić i Matej Kojić. U konkurenciji poletaraca Mia Mortvanski i Nemanja Galić osvojili su bronzane medalje. 

Vreme:

Danas oblačno, povremeno sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura u Kikindi biće 5 stepeni. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!