Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 5. decembar

Danas je sreda, 5. decembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su  34 puta, 18 intervencija bilo je na poziv pacijenatana, dok je u ambulanti pomoć zatražilo  16 pacijenata. 

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga zabeležena je jedna saobraćajna nezgoda na području Kikinde sa pričinjenom materijalnom štetom.

Dodeljeni bebi-paketi: 

Podela bebi-paketa roditeljima dece rođene u septembru i oktobru ove godine upriličena je juče u svečanoj sali Gradske kuće. Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov uručio je roditeljima 82 paketa sa opremom za bebe. 

Crveni krst Kikinda:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi, koju su organizovali Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine, došlo je 55 potencijalnih davalaca. Dragocenu tečnost darovalo je pedeset troje, dok dvoje nije moglo iz medicinskih razloga. 

Elektrovojvodina:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas će od 9 do 13:30 sati bez struje ostati celo selo Novi Kozarci, i deo Banatskog Velikog Sela, od centra prema Novim Kozarcima. 

Novi konkurs otvoren do 7. decembra

Raspisan je novi Javni konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj preduzetništva, mikro, malih i srednjih preduzeća na teritoriji grada Kikinde za 2018. godinu, u okviru kojeg će biti raspodeljeno još 700.000 dinara. Konkurs je otvoren do 7. decembra.

Javni poziv za poboljšanje uslova stanovanja izbeglica kroz kupovinu seoskih kuća:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima obaveštava izbeglice sa prebivalištem na teritoriji grada Kikinde da je otvoren Javni poziv za stvranje i poboljšanje uslova stanovanja porodica izbeglica kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom i dodelu jednokratne pomoći u građevinskom i drugom materijalu i opremi. Javni poziv je otvoren do 27. decembra. Telefon za informacije 410-164.

Konkurs za nagradu „Dušan Vasiljev“:

Grad Kikinda raspisao je konkurs za nagradu Dušan Vasiljev, koja se dodeljuje za najbolju knjigu napisanu na srpskom jeziku objavljenu tokom 2018. godine. U konkurenciji za ovo književno priznanje mogu se naći pesničke i prozne knjige objavljene na teritoriji Republike Srbije. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa, a konkurs je otvoren do 8. februara. 

Svetski dan volontera:

Povodom obeležavanja 5. decembra, Svetskog dana volontera, danas će se od 12 do 15 časova u velikoj sali Kulturnog centra predstaviti udruženja sa teritorije našeg grada koja promovišu volonterizam. Događaj organizuje Kancelarija za mlade. 

Festival arheološkog filma u Muzeju:

U okviru festivala arheološkog filma, koji kikindski Muzej realizuje u saradnji sa Narodnim muzejem iz Beograda, danas će sa početkom u 18 sati biće prikazana dva italijanska filma: „Lica Etruraca – kamopske veze iz Tolea“ i „Trajan“, a nakon toga i domaće ostvarenje „Igra prestola, srpski viteški kod“. Ulaz je slobodan. 

Sport:

Takmičari Streljačke družine „Kikinda“ nastupili su na nadmetanjima u Sremskoj Mitrovici i Zrenjaninu, i osvojili ukupno 11 medalja. 

Vreme:

Danas pretežno vedro sa slabim severnim vetrom. Najviša dnevna temperatura u Kikindi biće 7 stepeni. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!