Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 5. decembar

Danas je četvrtak, 5. decembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 21 put, 12 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 9 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođeni devojčica i dva dečaka.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su dve saobraćajne nezgode u Adi, u kojima je jedno lice lakše povređeno.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas, u periodu od 9 do 12 časova, bez struje će ostati korisnici u Ulici Cara Dušana u Kikindi, od Save Tekelije do Braće Sredojev. Od 9 do 10 časova, bez struje će ostati korisnici u Ulici Miloša Velikog, od Cara Dušana do Vašarske, dok od 9 do 11 sati, struje neće biti u ulicama Dušana Vasiljeva, od  Generala Drapšina do Svetozara Miletića i Svetozara Miletića, od Dušana Vasiljeva do Karađorđeve. Od 13 do 13:30, bez struje će ostati neparna strana Ulice Generala Drapšina, od broja 3 do 23. 

U petak, 6. decembra, u periodu od 9 do 13 časova, bez električne energije ostaće sledeće ulice u Kikindi: Stevana Sremca od  Šabačke do Braće Arsenov, Pere Segedinca, od Karađorđeve do Dušana Vasiljeva, Dušana Vasiljeva, od Stevana Sremca do Cara Dušana, Karađorđeva, od Stevana Sremca do Pere Segedinca, Šabačka ka Malom Bedemu, Mali Bedem na putu ka Ruskom Selu, Dušana Vasiljeva, od Stevana Sremca do Pere Segedinca i zgrade na uglu, Pere Segedinca, od Karađorđeve do Braće Arsenov, Ivana Milutinovića, od Cara Dušana do Stevana Sremca, Braće Arsenov, Koste Kljajića, Milana Petrovića. Istog dana, od 9 do 10 sati, bez struje će biti sledeće ulice: Stevana Lakai Gige, od Kumanovske do Albertove, i parna strana Albertove ulice, od Stevana Lakai Gige do Đure Oličkova. Takođe u petak, od 9 do 11 sati, bez struje će biti ulice: Rade Trnića, od Vojislava Ilića do Vojina Zirojevića, Vojislava Ilića i Uroša Predića, od Rade Trnića do Gorana Kovačića. 

Raspisan Konkurs za Godišnju nagradu i gradska priznanja: 

Komisija za dodelu Nagrade grada Kikinde i gradskih priznanja raspisala je Javni poziv za podnošenje predloga za dodelu najvišeg priznanja i nagrada za značajna ostvarenja u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, privrede i preduzetništva, sporta, humanosti i dobrotvornog rada, za 2019. godinu. Predloge za dodelu nagrada i javnih priznanja Grada Kikinde mogu podneti preduzeća, ustanove, druge organizacije, organi i asocijacije, grupe građana i pojedinci sa teritorije našeg grada. Predlozi za nagrađivanje sa dokumentacijom dostavljaju se Gradskoj upravi, najkasnije do 16. decembra, na adresu: Gradska uprava, kancelarija broj 81, Trg srpskih dobrovoljaca 12, 23300 Kikinda (sa naznakom: Za nagrade Grada Kikinde). 

Ministar Vanja Udovičić posetio Kikindu i Kozarce:

U okviru akcije Ministarstva omladine i sporta, ministar Vanja Udovičić posetio je juče Osnovnu školu „Jovan Popović“ u našem gradu, i tom prilikom uručio dva gola, dve košarkaške table sa mrežicom, odbojkašku mrežu i četrdeset lopti. Ministar Udovičić bio je i u Novim Kozarcima, gde je uručio sportsku opremu članovima Fudbalskog kluba „Sloboda“. 

Akcija dobrovoljnog davanje krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine danas organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, u periodu između 9 i 13 časova. 

Narodna biblioteka:

Spisateljica Ljiljana Šarac predstaviće svoje knjige večeras u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“. Početak književne večeri je u 19 časova. 

Narodni muzej:

Kao prateći program izložbe „Post ciklus“, autorke Maje Rakočević Cvijanov, u subotu, 7. decembra u galeriji Narodnog muzeja biće održan čas joge, koji će voditi instruktorka Lidija Miljević. Početak je u 18 časova. 

Kulturni centar:

Dr Svetlana Goga Kostić, sertifikovani trener rekonektivnog isceljivanja i vodič kroz antistres mentalne treninge, održaće predavanje i radionicu u Kulturnom centru u subotu, 7. decembra, od 16 do 20 sati. 

Narodno pozorište:

Predstava „Gospodin Mokinpot“, zrenjaninskog pozorišta „Toša Jovanović“, biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi u subotu, 7. decembra. Početak je u 20 sati. 

Dečje pozorište „Lane“:

Na repertoaru Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 8. decembra biće predstava „Dobra Nova godina“, koja će biti izvedena u terminima od 17 i 19 časova. 

Sport:

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ u subotu u hali SC „Jezero“ dočekuju ekipu „Rudara“ iz Kostolca. Početak utakmice je u 18 sati. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara iznosi danas 117,5291 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas u Kikindi sunčano, ali hladno. Maksimalno 5 stepeni.

Bioprognoza:

Biometeorološke prilike mogu uticati relativno nepovolјno na hronične bolesnike, naročito tokom jutarnjih sati. Poseban oprez se, u mestima sa maglom u prepodnevnim časovima, savetuje astmatičarima, reumatičarima i osobama sa srčanim tegobama. Od meteoropatskih reakcija mogući su promenlјivo raspoloženje, glavobolјa i nesanica.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!