Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 5. avgust

Danas je ponedeljak, 5. avgust

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 28 puta, 18 intervencije bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 10 pregleda. 

Radosna vest:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku vikenda rođene su dve bebe ( obe devočice).

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku proteklog vikenda registrovana je jedna saobraćajna nezgoda u Senti. U pomenutoj nezgodi pričinjena je materijalna šteta, jedno lice je lakše povređeno.

Prema izveštaju PU u Kikindi, registrovan je jedan požar u Senti, nije bilo povređenih, pričinjena je manja materijalna šteta.

Isplata socijalnih davanja:

Vojne i poljoprivredne penzije za jul tekuće godine biće isplaćene sutra, 6. avgusta. Klijenti banke, korisnici ovih penzija, novac mogu da podignu na šalterima svih ekspozitura. 

Javni poziv za pribavljanje stanova u javnu svojinu RS za potrebe Komesarijata za izbeglice:

Komisija za izbor stanova koji se pribavljaju u javnu svojinu Republike Srbije za dodelu izabranim korisnicima u okviru Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji objavila je Javni poziv za prikupljanje pismenih ponuda za pribavljanje nepokretnosti – stanova u javnu svojinu Republike Srbije na teritoriji Kikinde i graničnih jedinica lokalne samouprave (Čoka, Novi Bečej, Zrenjanin, Žitište, Nova Crnja). Stanovi koji se kupuju u javnu svojinu Republike Srbije moraju ispunjavati sledeće karakteristike i to: da su veličine do 39 kvadrata, a kupuju se u skladu sa navedenim potrebama, najviše do 3 stana. Pravo učešća imaju sva zainteresovana fizička i pravna lica koja su upisana u javne knjige o evidenciji nepokretnosti i pravima na njima (katastar nepokretnosti), kao nosioci prava svojine na stanu-nepokretnosti koji je predmet ponude. Poziv je otvoren do 30. avgusta. 

Poljoprivredna stručna služba Kikinda: 

Poljoprivredna stručna služba Kikinda obaveštava stočare i pčelare da je objavljen Javni poziv za podnošenje zahteva za podsticaje za nabavku mašina koje se koriste u stočarskoj proizvodnji, kao i opreme za pčelarstvo koja je nabavljena u 2019. godini, odnosno koja će biti nabavljena do momenta podnošenja zahteva. Zahtevi se podnose do 30. avgusta. Iznos podsticaja je 50 posto od vrednosti investicije, bez PDV-a . Svi zainteresovani mogu se javiti u Poljoprivrednu stručnu službu, savetodavcu Mirjani Tomić, za detaljnije informacije i pomoć oko podnošenja zahteva.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u četvrtak, 8. avgusta organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, od 9 do 13 časova. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa u bašti Narodne biblioteke „Jovan Popović“ u četvrtak, 8 avgusta biće prikazan film „Svi znaju“, sa Penelopom Kruz i Havijerom Bardemom u glavnim ulogama. Početak projekcije je u 21 sat, ulaz je slobodan.

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru u odnosu na petak, i zvanični srednji kurs iznosi 117,74 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

 
Vreme:
 
Danas malo do umereno oblačno i toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 30 stepeni.
 
Bioprognoza:
 
Očekuje se relativno povolјna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Tegobe su moguće kod srčanih bolesnika i astmatičara, pa im se savetuje izbegavanje većih fizičkih napora. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u blažem obliku.
 

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!