Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA 5. april

Danas je četvrtak, 5. april

Danas je Veliki četvrtak. Vernici ovaj dan obeležavaju, u znak sećanja na Isusovu poslednju večeru sa učenicima, pre nego što ga je Juda izdao, poznatiju kao Tajna večera.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 38 puta, od čega je 20 intervencija bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 18 pregleda.

Porođajno odeljenje Opšte bolnice Kikinda:

U Kikindi je juče rođena jedna beba ( jedan dečak).

Policijska uprava Kikinda:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Kikinde registrovane su tri saobraćajne nezgode ( Kanjiža, senta, Kikinda), u navedenim nezgodama jedno lice je lakše povređeno.

Otkriveno vandalsko ponašanje u Kikindi:

Počinioci koji su u noći između ponedeljka i utorka razorili pčelinjak Kikinđanina Željka Radivojše, otkirveni su od strane policije. Veliku materijalnu štetu, u iznosu od više hiljada evra, nanela su dva maloletnika, stara četrnaest i petnaest godina.

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji kurs je 118,1491 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Prezentacija programa i konkursa namenjenih razvoju privrede

Regionalna privredna komora Severnobanatskog okruga, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i nadležnim ministarstvima, organizuje prezentaciju aktuelnih programa Fonda za razvoj Srbije i konkursa Razvojne agencije Srbije, kao i konkursa za najbolju tehnološku inovaciju.Više aktuelnih programa i konkursa Fonda za razvoj Srbije i Razvojene agencije Srbije biće predstavljeno u utorak, 10. aprila sa početkom u 10:30 sati.

Matičarska služba Kikinda:

Prema podacima Matičarske službe u Kikindi, u periodu između 23. marta i 1. aprila brak je sklopilo šest parova

Kultura:

Treća po redu manifestacija „Uskršnje čarolije“ biće održana u danas, 5. aprila u Osnovnoj školi „Milivoj Omorac u Iđošu.

Sport:

Juče je u Osnovnoj školi „Jovan Popović“ u Kikindi održan prijateljski turnir između polaznica škole odbojke kluba „KI 0230“ i ŽOK „Bečej“. Oko šezdeset devojčica imalo je priliku da se kroz takmičarski vid druženja pripremi za turnire koji ih očekuju.

Gradska kuća:

Danas u 10,00 časova u MZ „Lidija Aldan“, povodom obeležavanja godišnjice njene smrti, članovi Gradskog veća Miodrag Bulajić i Milivoj Linjački položiće venac na spomen bistu Lidije Aldan.

Novine za kupce nekretnina:

Umesto šest odlazaka na šalter kako bi se obavio upis vlasništva na nekretninu, od 1. jula biće dovoljan samo jedan. Osim toga, jedna od najvažnijih novina reforme katastra biće uvođenje e-šaltera, a notari će kupoprodajne ugovore automatski prosleđivati nadležnom katastru elektronskim putem.

Vreme:

Danas hladnije, pretežno oblačno i kišovito. Maksimalna dnevna temperatura do  19 stepeni.

Bioprognoza:

Biometeorološka situacija može imati nepovolјan uticaj na hronične bolesnike, a naročito na srčane bolesnike i astmatičare. Nervoza, pospanost i reumatski bolovi su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se oprez u saobraćaju, kao i adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!