Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 5. april

Danas je ponedeljak, 5. april

 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu na svet  je došla jedna beba (dečak).

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 26 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 19 pregleda, dok je 7 građana pomoć zatražilo u ambulanti. 

Epidemiološka situacija u Kikindi:  

Zbog povećanog broja pregleda i rasta broja novozaraženih koronavirusom, ponovo radi kovid ambulanta u Mikronaselju, pored Pošte, od ponedeljka do petka, od 7 do 20 sati. Druga kovid ambulanta, u Svetosavskoj ulici 53, radi svakog dana, i vikendom, 7 do 20 časova. U obe ambulante obavljaće se i prvi i kontrolni pregledi. U Dečjem dispanzeru u crvenoj zoni se primaju pacijenti sa simptomima koronavirusa, dok je zelena zona za pacijente bez temperature. 

Sugrađani, koji nisu u mogućnosti da se prijave popunjavanjem jednostavnog upitnika na Portalu eUprave za vakcinisanje protiv koronavirusa  mogu to da obave na šalteru broj 4, u Uslužnom centru u Gradskoj upravi, kao i u prostorijama 4. Mesne zajednice, na adresi Cara Dušana 26.  Zainteresovani se mogu prijaviti i telefonskim putem, pozivom na brojeve:  0230 410 230 ili 0230 321 374. Imunizacija se obavlja jedino na punktu 1, u ulici Vojvode Putnika 37, u prostorijama kikindskog Udruženja penzionera. 

Od utorka, 6. aprila Kikinđani će moći da se vakcinišu i bez prethodnog zakazivanja i prijavljivanja, u Udruženju penzionera. 

Policijska uprava:

Prema podacima Policijske uprave u Kikindi, u toku proteklog vikenda na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga registrovane su dve saobraćajne nezgoda u Kikindi, d. U pomenutim nezgodama pričinjene su materijane štete. Takođe za dane vikenda registrovana su dva požara u Kikindi u kojima je pričinjena šteta, nije bilo povređenih.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 10:30 do 11:30 sati bez struje će ostati korisnici u Mokrinu u sledećim ulicama: Prvomajska, od Beogradske do Železnički novi red, i Železnički novi red, od Prvomajske do kraja ulice.

U utorak, 6. aprila od 8:30 do 9 sati bez struje će ostati korisnici u Nakovu, u ulicama: Zdravka Čelara, od Glavne do Šošine, i parna strana Glavne, od Mladena Stojanovića do Ive Lole Ribara, a od 9:30 do 10 sati: parna strana Glavne ulice, od Zdravka Čelara do Mladena Stojanovića. Istog dana, planirana su i isključenja u Kikindi i to od 11 do 11:30 Nakovački drum i ulaz u Železnički novi red, od Nakovačkog druma do Železničkog novog reda, a od 12 do 12:30 bez struje će  biti Nakovački drum. 

Javno preduzeće „Kikinda“:

Od danas do 5. maja Javno preduzeće „Kikinda“ sprovodi ispitivanje zadovoljstva korisnika uslugama vodovoda i kanalizacije. Pozivaju se potrošači da učešćem u ispitivanju doprinesu poboljšanju kvaliteta usluga. Onlajn upitnici mogu se popuniti na sajtu preduzeća ili sajtu grada, a mogu se popuniti i na uplatnim mestima preduzeća. Na taj način, korisnici usluga će pomoći JP „Kikinda“ da budu još bolji u pružanju usluga. 

Crveni krst Kikinda:

Povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja, u sredu, 7. aprila, od 9 do 10:30 sati, Crveni krst i Dom zdravlja organizuju akciju kontrole zdravlja. Svi građani koji to žele, moći će u prostorijama Crvenog krsta da provere nivo krvnog pritiska i šećera u krvi. 

Prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u ovom mesecu biće održana u četvrtak, 8. aprila u Crvenom krstu, od 8:30 do 13 sati. 

Centar za socijalni rad:

Centar za socijalni rad Kikinda obaveštava građane da će do 31. maja ove godine, u saradnji sa Udruženjem građana „Centar društvenih aktivnosti ROD“ i uz podršku loaklne samouprave, pružati besplatnu uslugu posredovanja odnosno medijacije. Uslugu mirnog rešavanja porodičnih sporova u prostorijama Centra za socijlani rad (Semlačka broj 10) sprovodiće stručnjaci koji su završili osnovnu obuku za posrednike/medijatore kao i specijalizovnu obuku za medijatore u rešavanju porodičnih sporova i upisani su u registar posrednika u Ministarstvu pravde.

Besplatne onlajn pripreme za malu maturu:

Kikindska Kancelarija za mlade i ove godine organizuje besplatnu pripremnu nastavu za osnovce, iz matematike, fizike i hemije. Zbog trenutne epidemiološke situacije pripremna nastava će se realizovati onlajn, preko Google Meet-a, sa kojim su učenici već upoznati i znaju da ga koriste. Svi zainteresovani učenici 8. razreda mogu se prijaviti u školi kod razrednog starešine, ostavljajući sledeće podatke: ime, prezime, broj telefona, e-mail adresu i predmet za koji se prijavljuju. Ili se možete i direktno prijaviti na e-mail: kancelarijazamlade@kikinda.org.rs

Otvoren konkurs za prvu knjigu mladih autora:

Grad Kikinda i Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa raspisali su 12. konkurs za prvu knjigu mladih autora. Konurs je otvoren do 1. juna i raspisan je u trima kategorijama: za prvu knjigu autora iz Kikinde, za knjigu autora sa teritorije Srbije i za autore iz dijaspore.

Suvača ponovo otvorena:

Kikindska Suvača, jedini sačuvani mlin na konjski pogon u Srbiji, ponovo je otvorena za posetioce, i to od od utorka do subote, u periodu između 10 i 16 časova. 

KCK:

Izložba mladih umetnika sa Fakulteta umetnosti u Prištini, sa sedištem u Zvečanu, pod nazivom „All we need…„, biće otvorena večeras u 18 sati, u Kulturnom centru. Radove Tamare Pešić, Nataše Gvozdović Matović i Jovana Marjanova Kikinđani će moći da pogledaju do 10. aprila. 

Sport:

U Vojvođanskoj ligi Istok, „Kikinda“ je na Gradskom stadionu ubedljivo savladala „Radnički“ iz Sutjeske, rezultatom 6:0, dok je ŽAK u Banatskom Karlovcu izgubio od „Proletera“ 1:0. 

Srpskoligaši „Kozara“ i „Sloboda“ poraženi su utakmicama 26. kola. Velikosleci su na svom stadionu izgubili 2:0 od „Feniksa“ iz Stare Pazove, dok su Kozarčani poraženi na gostovanju u Subotici, gde ih je „Bačka 1901“ pobedila sa 3:0. 

U 18. kolu Druge savezne lige, odbojkaši „Kikinde“ savladali su „Mladost“ iz Bačkog Petrovca, rezultatom 3:1 u setovima. Naredne nedelje odbojkaši “Kikinde“ putuju u Novi Sad na utakmicu 19. kola Druge savezne lige gde ih dočekuje ekipa “Dunav volej“.

Rukometašice „Kikinde“ pobedile su na gostovanju u Prokuplju ekipu „Topličanina“, rezultatom 35:25, u utakmici 15. kola Super B lige Srbije. U narednom kolu, rukometašice ŽORK “Kikinda“ ugostiće u hali Sportskog centra “Jezero“ ekipu “Kučeva“.

Ekipa „Sportske organizacije kikindske košarke“ savladala je „Delfin“ iz Bačke Palanke, rezultatom 49:39, u utakmici 20. kola Prve regionalne košarkaške lige. Kikinđanke će već sutra igrati sa istom ekipom na gostovanju, zaostalu utakmicu prvenstva.  

Vreme:

Sunčano sa slabim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 14 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološke prilike će biti povolјnije. U jutarnjim satima oprez se savetuje kardio i cerebrovaskularnim bolesnicima. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima, a tokom dana umerene aktivnosti. Moguća je glavobolјa kod osetlјivih osoba.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!