Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 5. april

Danas je petak, 5. april 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 35 puta, 13 intervencija bilo je na poziv pacijenata u gradu, 7 u okolnim selima, dok je u ambulanti obavljeno 15 pregleda. 

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovana je jedna saobraćajna u Kikindi, u kojoj je pričinjena materijalna šteta.  

Radosne vesti iz porodilišta:

U toku jučerašnjeg dana na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u kikindi rođene su tri devojčice.  

Besplatni preventivni pregledi: 

U okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda Kikinđani će u nedelju, 7. aprila u Opštoj bolnici moći da obave EKG, otorinolaringološki pregled, kao i da provere nivo krvnog pritiska i šećera u krvi. Pregledi će se obavljati u periodu od 8 do 16 časova. 

Isključenje struje: 

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 8 do 13 časova bez struje će ostati sledeće ulice u Kikindi: Šabačka ka Malom bedemu, Mali bedem na putu ka Ruskom Selu, Dušana Vasiljeva, od Stevana Sremca do Pere Segedinca i zgrade na uglu, Stevana Sremca, od Šabačke do Braće Arsenov, Pere Segedinca, od Karađorđeve do Dušana Vasiljeva, Dušana Vasiljeva, od Stevana Sremca do Cara Dušana, Karađorđeva, od Stevana Sremca do Pere Sergedinca, Pere Segedinca, od Karađorđeve do Braće Arsenov, Ivana Milutinovića, od Cara Dušana do Stevana Sremca i Braće Arsenov, od Koste Kljajića do Milana Petrovića. 

Takođe danas, od 12 do 13 sati bez struje će ostati deo ulice Marka Jokića u Nakovu, od Glavne do ulice Slobode. 

Pozivanje lica rezervnog sastava Vojske Srbije: 

U sklopu realizacije redovnih zadataka, Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Kikinda u narednom periodu će izvršiti pozivanje dela lica rezervnog sastava, koja nisu služila vojni rok a imaju između 30 i 35 godina, radi ocene zdravstvene sposobnosti za službu u rezervnom sastavu. 

Istovremeno, pozivaće se i deo lica rezevrnog sastava od 30 do 35 godina koja su ocenjena da su sposobna za vojnu službu, radi uputa na osnovnu obuku. Obuka će biti realizovana u Centru za obuku u Somboru, u periodu od 13. do 31. maja 2019. 

Za sve informacije obratiti se u Centru MO Kikinda, koji se nalazi na adresi Kralja Petra I broj 37, ili na broj telefona 436-309. 

Finansijska pomoć mladima koji ostanu na selu:

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu novca za podršku mladima u ruralnim područjima u Vojvodini. Za ovu godinu izdvojeno je 250.000.000 dinara. Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi je 500.000 dinara, a maksimalan 1.500.000 dinara. Konkurs je otvoren do 22. aprila.

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, kontejneri će  do ponedeljka, 8. aprila biti postavljeni u Nakovu. Nakon toga, akcija se nastavlja u Banatskom Velikom Selu. 

U gradskoj zoni, kontejneri će danas biti postavljeni u ulici Generala Drapšina, od Save Tekelije do Oslobođenja. Za vikend i u ponedeljak kontejneri za sakupljanje krupnog otpada nalaziće se u ulici Svetozara Miletića, od Save Tekelije do Oslobođenja. 

Narodna biblioteka:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi raspisala je po drugi put nagradni konkurs za najbolji trejler za knjigu. Pravo učešća imaju mladi starosti do 20 godina, a konkurs je otvoren do 5. maja. 

Narodno pozorište:

Predstava za decu i odrasle „Čuvaj me zato što sam ptica“ biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi danas, sa početkom u 19 sati. Predstavu sugrađanima poklanja kikindski Dah teatar, povodom pet godina postojanja. 

Na repertoaru Narodnog pozorišta u subotu, 6. aprila biće predstava „Sumnjivo lice“, rađena po drami Branislava Nušića. Početak je u 20 časova. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava za decu i odrasle „Zdravko Prljavko“ biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 7. aprila sa početkom u 19 sati. 

Koncert u Muzeju:

Studentkinje saksofona na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Nikolina Suvajdžić i Nastasja Pekez, i profesorica klavira Ivana Karajkov, održaće koncert pod nazivom „Concerto con calore“ u subotu, 6. aprila u Narodnom muzeju u Kikindi. Početak je u 18:30, ulaz je besplatan.

Izložba pasa svih rasa:

Kinološko društvo „Kikinda“ u subotu, 6. aprila na pomoćnim terenima Sportskog centra „Jezero“ organizuje 31. po redu Nacionalnu izložbu pasa svih rasa. Početak je u 10 časova. 

Sport:

Muški rukometni klub „Kikinda Grindeks“ u subotu, 6. aprila u hali Sportskog centra „Jezero“ organizuje reviju mini rukometa. Turnir se nalazi u zvaničnom kalendaru Rukometnog saveza. Očekuje se učešće više od stotinu dečaka i devojčica, a svoj dolazak potvrdile su ekipe iz Mokrina, Beške, Novog Bečeja i Bašaida. Početak je u 9 časova. 
 
U okviru 5. kola plej auta Futsal lige Vojvodine, Klub malog fudbala Kikinda će u nedelju, 7. aprila u hali SC „Jezero“, sa početkom u 20 sati, igrati portiv ekipe „Leteći Bajmočani“. 

Vreme:

Danas oblačno, sa pojačanim jugoistočnim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 18 stepeni. 

 

Pratite nas FB