Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 4. septembar

Danas je utorak, 4. septembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 38 puta, 23 intervencija je bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 14 pregleda.

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovana je jedna saobraćajna nezgoda u Kikindi, u kojoj je jedno lice zadobilo teške i jedno lice  lake telesne povrede.

Porođajno odeljenje:

Na Porođajnom odeljenju kikindske bolnice juče je rođena jedna devojčica.

Početak nove školske godine:

Juče je osnovnoškolsko obrazovanje na teritoriji našeg grada započelo 462 đaka, približno kao i prethodne godine. Predstavnici lokalne samouprave su juče obišli prvake i podelili im paketiće sa materijalom koji će im biti potreban u školi. Stanislava Hrnjak, predsednica Skupštine grada, i Miodrag Bulajić, član Gradskog veća, posetili su juče prvake u OŠ „Jovan Popović“ u Kikindi i OŠ „Gligorije Popov“ u Ruskom Selu i poželeli im srećan početak školovanja.

Crveni krst Kikinda:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Novi Sad organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi u Kikindi. Akcija će biti održana danas u vremenskom periodu od 9 do 12 sati na adresi Nemanjina broj 4.

Elektrovojvodina:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u sredu, 5. septembra u periodu od 8 do 10 časova bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Kikindi: Sutjeska, od Miroslava Antića do Vojina Zirojevića, Žarka Gavranova, od Srbobranske do Albertove, Rade Trnića, od Prvog maja do Alekse Dundića, Miroslava Atića, Prvog maja, Krfska, Cerksa, Maksima Gorkog, Sterije Popovića, od Kozaračke do Moravske, Nikole Francuskog, Prizrenska od Nikole Francuskog do Vojvode Mišića, Moravska od Vojvode Mišića do Sterije Popovića, i Vojvode Mišića od Moravske do Prizrenske.

Istog dana, u periodu od 10:30 do 12:30 bez električne energije će ostati sledeće ulice: Žarka Zrenjanina, od Sterije Popovića do Nemanjine, Đure Daničića od Masarikove do Suvačarske, Nikole Francuskog od Dimitrija Tucovića do Pirzrenske, Masarikova od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića, Đoke Radaka od Vojvode Mišića do Masarikove, stambena zgrada GA5, i Iva Lola Ribara od Svetosavske do Braće Tatića.

„Izađi mi na teglu“:

Manifestacija karavanskog tipa „Izađi mi na teglu“ održaće se u našem gradu sutra, 5. septembra sa početkom u 11 sati na Trgu ispred Muzeja. Petnaest ekipa nadmetaćese za titulu majstora u pravljenju ajvara, kao i za plasman na finale takmičenja u Beogradu sredinom oktobra.

Otvoren konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za rešavanje stambenih problema porodicama u Vojvodini

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za rešavanje stambenih problema porodicama u Vojvodini, u kojima se počev od 1. januara ove godine rodi treće ili četvrto dete.
Pravo da konkurišu imaju bračne i vanbračne zajednice. Najveći iznos koji će moći da dobiju za kupovinu nekretnina ili za adaptaciju i rekonstrukciju postojećih stanova i kuća biće milion i 200 hiljada dinara. Reč je o još jednoj pronatalitetnoj meri pokrajinske vlade za koju je obezbeđeno 63 miliona dinara.
Konkurs ostaje otvoren u narednih 45 dana, a više informacija o potrebnoj dokumentaciji moguće je naći u Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, ili na njihovom sajtu.

Firme koje zapošljavaju radnike na crno ubuduće biti istaknute na sajtu Ministarstva za rad

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević najavio je da će sve firme koje zapošljavaju radnike na crno ubuduće biti istaknute na sajtu Ministarstva za rad. To će, kaže ministar, a prenosi RTS, biti svojevrstan „stub srama“.

Vreme:

Narednih dana promenljivo oblačno uz pljuskove sa grmljavinom. Maksimalna temšeratura do 25 stepeni.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!