Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 4. septembar

Danas je sreda, 4. septembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 42 puta, 28 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 14 pregleda. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana zabeležene su tri saobraćajne nezgode, dve na području Kikinde i jedna u Senti. U pomenutim nezgodama pričinjena je materijalna šteta.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas će od 11 do 12 časova bez struje ostati deo Ulice Generala Drapšina, od broja 38 do broja 54.

U četvrtak, 5. septembra od 10 do 12 sati bez struje će ostati deo Ulice Stevana Sinđelića u Kikindi, od Kosovske do Vuka Karadžića.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u četvrtak

Crveni krst Kikinda, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, u četvrtak, 5. septembra organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, u periodu između 9 i 13 sati. 

„Izađi mi na teglu“ u sredu na Trgu:

Manifestacija „Izađi mi na teglu“ biće održana na gradskom trgu danas sa početkom u 11 časova. prijavljene ekipe kuvaće ajvar do 18 časova, nakon čega će žiri proglasiti pobednike. 

Tretmani suzbijanja komaraca:

Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj obaveštava građane da će tretmani suzbijanja odraslih formi komaraca, sa zemlje i iz vazduha, na teritoriji našeg grada i u svim okolnim naseljenim mestima, biti izvršeni u četvrtak 5. septembra u periodu između 17 i 22 sata. U petak, 6. septembra, u ranim jutarnjim časovima (od 6 sati) biće izvršen tretman suzbijanja odraslih formi komaraca u centru Kikinde. Upozoravaju se pčelari  da košnice zatvore ili udalje najmanje 5 kilometara od mesta tretiranja, jer su preparati koji će biti korišćeni toksični za pčele. 

Mamutfest u petak i subotu:

Tradicionalna muzejska manifestacija za decu i celu porodicu „Mamutfest“, biće održana trinaestu godinu zaredom u petak, 6. i u subotu, 7. septembra u Narodnom muzeju u Kikindi. 

Bazeni otvoreni do 8. septembra:

Sezona kupanja na otvorenim bazenima Sportskog centra „Jezero“ trajaće do nedelje, 8. septembra.

Rekreativna biciklistička vožnja do Ruskog Sela 15. septembra:

U okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj Gradske uprave u nedelju, 15. septembra organizuje rekreativnu biciklističku vožnju od Kikinde do Kulturno-umetničkog i obrazovnog centra „Torontal“ u Ruskom Selu. Prijavljivanje traje do petka, 13. septembra, na telefone: 410-157 ili 410-191, i putem  mejla: zastita@kikinda.org.rs. 

Izbor najlepše uređenog izloga u gradu:

U susret najvećoj manifestaciji u našem gradu, „Danima ludaje“, lokalna samouprava je raspisala konkurs za izbor najlepše uređenog izloga u Kikindi. Svi zainteresovani, koji svojom kreativnošću žele da ulepšaju naš grad, mogu da se prijave Marini Šamu, na broj telefona: 410-115, ili na mejl: marina.samu@kikinda.org.rs najkasnije do petka, 13. septembra. Komisija će pre početka manifestacije obići sve prijavljene izloge i izabrati najlepši. 

Kursna lista:

Dinar je danas ojačao prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosi 117,62 dinara za jedan evro, što je najveća vrednost dinara prema evropskoj valuti od počeka godine, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Odbojkaški klub ,,KI-0230″ u subotu, 7. septembra, treću godinu zaredom, na gradskom trgu organizuje Promociju sporta i fizičke aktivnosti ,,Dani odbojke“. Promocija će trajati od 10 do 12 časova, a podrazumeva niz aktivnosti sportskog, edukativnog i zabavnog karaktera, koje imaju cilj da promovišu sport kroz odbojku i podstaknu sugrađane na fizičku aktivnost. 

Vreme:
 
Danas sunčano i umereno toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 27 stepeni. 
 
Bioprognoza:
 
Očekuje se pobolјšanje biometeorološke situacije za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana pažnja.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!