Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 4. mart

Danas je ponedeljak, 4. mart

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 40 puta, 20 intervencija bila je na poziv pacijenata u gradu, 5 u okolnim selima, dok je u ambulanti obavljeno 15 pregleda.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku proteklog vikenda registrovane su dve saobraćajne nezgode na području Kikinde, u kojima su dva lica zadobila lake telesne povrede. Registrovana su i četiri požara, po dva u Senti i Novom Kneževcu, gde je gorela suva trava. Iz Policijske uprave apeluju da se biljni otpad ne pali. 

Radosne vesti:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođena je jedna devojčica.

Isplata socijalnih davanja:

Vojne i poljoprivredne penzije za februar biće isplaćene sutra, 5. marta. Klijenti banke, korisnici ovih penzija, novac će moći da podignu na šalterima svih ekspozitura. 

Dobrovoljno davanje krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u sredu, 6. marta u periodu od 9 do 12 časova. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, na adresi Nemanjina broj 4. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

Kompanija FCC obaveštava korisnike da će prolećna akcija prikupljanja krupnog otpada biti organizovana u Iđošu, od danas do ponedeljka, 11. marta.

Dobrovoljno služenje vojnog roka i kurs za rezervne oficire: 

Centar Ministarstva odbrane Kikinda obaveštava zainteresovana lica muškog i ženskog pola da je u toku javni konkus za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kurs rezervnih oficira Vojske Srbije. Pravo prijavljivanja imaju državljani Republike srbije starosti između 19 i 30 godina koji ispunjavaju uslove konkursa. Prijava za dobrovoljno služenje vojnog roka popunjava se u centru Ministarstva odbrane u Kikindi koji se nalazi na adresi Kralja Petra I broj 37. Pored prijave kandidat prilaže kopiju diplome o završenoj školi, biografiju i izvod iz zdravstvenog kartona. Više informacija, kao i kompletan tekst konkursa možete pronaći na stranici Ministarstva odbrane, ili možete pozvati centar u Kikindi 0230/ 442 246.

Javni poziv za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja izbeglica:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Kikinde obaveštava da je Javni poziv za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja porodica izbeglica koje su bile korisnici programa kupovine seoske kuće sa okućnicom iz sredstava budžeta Republike Srbije i AP Vojvodine u vidu građevinskog materijala za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom na teritoriji grada Кikinde objavljen na oglasnim tablama Gradske uprave i seoskih mesnih zajednica, oglasnoj tabli Komesarijata za izbeglice i migracije i na internet stranici grada.  Poziv je otvoren do 14. marta. 

Besplatan početni kurs mađarskog jezika za članove Biblioteke:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ organizuje besplatan kurs mađarskog jezika za početnike, za svoje članove starije od 20 godina. Broj mesta je ograničen, a zainteresovani mogu da se prijave putem broja telefona: 422-533, do 11. marta. 

Nedelja žena u Kulturnom centru:

U okviru „Nedelje žena“, koju organizuje Kulturni centar, večeas će biti prikazan film „Gospođe u najboljim godinama“, autorke Anite Panić. Početak je u 19 sati, ulaz je slobodan.

Koncert povodom Dana žena:

Pevač folk muzike Milan Topalović Topalko nastupiće u hali Sportskog centra jezero u petak, 8. marta, povodom Dana žena. Koncert je poklon lokalne samouprave sugrađanima, a i ove godine biće obezbeđen besplatan prevoz iz svih okolnih sela. 

Narodno pozorište:

Predstava „Ne mogu da platim i neću da platim“, rađena po tekstu italijanskog nobelovca Darija Foa, biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u utorak, 5. marta. Početak je u 20 sati. 

Kursna lista:

Dinar je danas jači prema evru za 0,1 odsto nego u petak i zvanični srednji kurs iznosi 118,06 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. 

Sport:

Mlada takmičarka kikindskog džudo kluba „Partizan“ Nevena Milić, osvojila je zlatnu medalju na Prvenstvu Srbije u Beogradu, u kategoriji do 48 kilograma. 

Vreme:

Danas pretežno vedro i toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 18 stepeni. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!