Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 4. maj

Danas je subota, 4. maj

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 30 puta,  17 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 13 pacijenata. 

Isplata socijalnih davanja:

Penzije za korisnike samostalnih delatnosti za mesec april biće isplaćene danas, dok će vojne i poljoprivredne biti isplaćene u utorak, 7. maja. Klijenti banke, korisnici ovih penzija, novac će moći da podignu na šalterima svih ekspozitura. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, kontejneri će od danas do ponedeljka, 6. maja biti postavljeni u Vincaidu. Nakon toga, akcija se nastavlja u Bašaidu. 

U gradskoj zoni, još danas će se četiri kontejnera nalaziti u Njegoševoj ulici, od Miloša Velikog do Kosovske, i po jedan u naseljima Blok 35 i Blok 36. U nedelju i u ponedeljak dva kontejnera biće postavljena u Ulici Braće Subotički (od Mihajla Pupina do Radničke), tri u Njegoševoj ulici (od Mihajla Pupina do Radničke) i jedan na Bašaidskom drumu. 

Narodno pozorište:

Predstava „Mirgorod“ biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi večeras sa početkom u 20 sati. 

U mobilnom bioskopu u Narodnom pozorištu u nedelju u 16 sati na repertoaru će biti animirana avantura „Park čudesa“, a romantična drama „After“ biće prikazana u 18 sati. U nedelju u 20 časova, i u ponedeljak u 17 i u 20 sati biće prikazana akciona avantura „Osvetnici – kraj igre“. Cena ulaznice je 250 dinara. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava za decu i odrasle „Tri praseta“ biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 5. maja, sa početkom u 19 časova. 

Sport:

Muški rukometni klub „Kikinda Grindeks“ poziva decu uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole da se pridruže školi mini rukometa. Treninzi se održavaju utorkom i četvrtkom u Tehničkoj školi, sa početkom u 18:15 časova.

Naš proslavljeni odbojkaški reprezentativac Vladimir Vanja Grbić, zajedno sa svojim stručnim timom i kikidnskim odbojkašicama, će danas sa početkom u 12 sati u hali Sportskog centra „Jezero“ održati javni čas odbojke. Manifestaciju, koja ima za cilj promociju odbojke i ukazivanje na značaj bavljenja sportom, organizuje Odobjkaški klub „Ki-0230“. 

U okviru drugog kola Druge lige Srbije, kikindski klub američkog fudbala „Mamuti“ danas na stadionu FK „ŽAK“ dočekuje ekipu „Pirati“ iz Zemuna. Početak utakmice je u 16 časova. 

U okviru 24. kola Vojvođanske fudbalske lige „Istok“, danas novokozaračka „Sloboda“ u Krajišniku igra protiv „Krajine“, ŽAK u Srspkoj Crnji protiv „Budućnosti“, prvoplasirana „Kozara“ u Velikom Selu dočekuje „Slogu“ iz Plandišta, dok će Kikinda 1909 ugostiti „Radnički“ iz Sutjeske. Sve utakmice počinju u 16 sati i 30 minuta. 

Vreme:

Danas malo do umereno oblačno, sa mogućom kišom u popodnevnim i večernjim satima. Najviša temperatura biće 22 stepena. 

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!