Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 4. jul

Danas je četvrtak, 4. jul

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 42 puta,  29 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 13 pregleda.  

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana na Porođajnom odeljenju kikindske bolnice rođeni su devojčica i dečak. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuje kompanija FCC, danas i sutra, četiri kontejnera biće postavljena u Železničkom novom redu. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, danas, 4. jula,  od 10 do 11 sati, bez struje će ostati Ulica Marije Bursać, kao i deo Glavne ulice u Nakovu, od Miloša Tice do Marije Bursać. 

Akcija doborovljnog davanja krvi:

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine i Crveni krst Kikinda danas, 4. jula u periodu od 9 do 13 časova organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta. U ovom periodu zalihe dragocene tečnosti su na minimumu. Iz Crvenog krsta pozivaju sugrađane da u što većem broju daruju krv, kako pacijenti ne bi čekali.

Tretmani suzbijanja komaraca:

Danas, 4. jula od 17 do 22 sata biće izvršen tretman suzbijanja odraslih formi komaraca hemijskim putem iz vazduha i sa zemlje, u Kikindi i okolnim naseljima. Sutra, u ranim jutarnjim satima (oko 5 časova), biće tretirane odrasle forme komaraca sa zemlje, u centru Kikinde. Preparati su toksični za pčele.

Letnji bioskop u Biblioteci: 

U okviru letnjeg bioskopa u dvorištu Biblioteke, u četvrtak, 4. jula biće prikazana biografska drama „Kraljica pustinje“. Početak je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

Otvaranje Simpozijuma „Tera“: 

Svečanost povodom otvaranja 38. Internacionalnog simpozijuma skulptura u terakoti biće upriličena u petak, 5. jula na gradskom trgu, ispred Galerije „Tera“. Početak je u 19 sati. 

Kulturni centar Kikinda:

Bora Otić, televizijski i radio voditelj, autor poznate emisije „Petkazanje“,  predstaviće Kikinđanima svoju knjigu „Šorom sredom, dvared“ u subotu, 6. jula u Kulturnom centru. Početak promocije je u 20 časova. 

Kulturni centar Kikinda od 15. do 19. jula organizuje Letnju kuvarsku školu, namenjenu deci uzrasta od 7 do 12 godina. Učešće je besplatno, a prijavljivanje traje do 10. jula lično u Kulturnom centru, ili putem broja telefona: 422-544. Broj mesta je ograničen.

Hor „Atendite“, pod upravom prof. dr Biljane Jeremić, i orkestar Kulturnog centra, koji vodi Albert Nađ, pozivaju zainteresovane sugrađane da im se pridruže.  Prijem novih članova hora je utorkom i četvrtkom u Kulturnom centru od 20 časova, a orkestra petkom od 20:30 sati. Informacije možete dobiti na 422 544. 

Narodno pozorište: 

Prva repriza predstave „Kod kuće je najgore“, kikindskog „Dah teatra“, biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u subotu, 6. jula. Početak je u 20 sati. 

Sabor frulaša „Škripi đeram“ u subotu u Iđošu:

Tradicionalna kulturno-umetnička manifestacija „Škripi đeram“ biće održana 24. put po redu u subotu, 6. jula, sa početkom u 20 sati. Događaj organizuje iđoško Kulturno-prosvetno društvo „Milivoj Omorac“. 

SC „Jezero“:

Iz Sportskog centra „Jezero“ apeluju na sugrađane da poštuju određena pravila ponašanja, kako bi boravak na bazenima svima bio ugodniji i bezbedniji. 

Molimo posetioce da se obavezno pre ulaska u bazen istuširaju, da ne ulaze u vodu ukoliko su namazani kremom za sunčanje. Takođe, molimo ih da, u slučaju fizioloških potreba koriste toalete. Ukoliko se ova pravila ne budu poštovala, postoji rizik da voda bakteriološki i hemijski bude neispravna – navodi se u saopštenju SC „Jezero“. 

Humanitarna žurka:

Udruženje navijača Crvene zvezde „Severni Banat“ u petak, 5. jula u noćnom klubu „Pacija“ u Kikindi, organizuje humanitarnu žurku za Dečje odeljenje Opšte bolnice u našem gradu. Početak je u 22 sata, a minimalni iznos na ulazu je 150 dinara.  

Kursna lista:
 
Dinar danas beleži, drugi dan uzastopno, novu rekordnu vrednost prema evru u ovoj godini i zvanični srednji kurs iznosi 117,8396 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na sredu, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas oblačno uz povremene sunčane intervale. Mugući su pljuskovi. Maksimalna temperatura 29 stepeni.

Bioprognoza:

Usled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama i astmatičarima. Mogući su glavobolјa i promenlјivo raspoloženje. Preporučuje se primena adekvatne zaštite od UV zračenja.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!