Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 4. januar

Danas je subota, 4. januar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 38 puta, 26 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 12 pregleda.  

Kompanija FCC:

Kompanija FCC doo Kikinda obaveštava građane da su današnji dan i utorak, 7. januar  neradni. Blagajne preduzeća danas će biti otvorene do 13 sati, kao i na Badnji dan, 6. januara. Utorak, 7. janauar je neradan dan.

Radno vreme Doma zdravlja:

Ambulante opšte prakse u ponedeljak, 6. januara radiće skraćeno, od 7 do 17 sati, dok će na Božić biti dežurna Druga zdravstvena ambulanta, koja će raditi od 7 do 20 sati. 

Dežurna apoteka:

Apoteka „Cvejić“ u Ulici Braće Tatića, u Bloku GA4, biće i tokom božićnih praznika dežurna 24 sata. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u ovoj, 2020. godini biće održana u ponedeljak, 6. januara. Svi koji to žele, moći će da daruju dragocenu tečnost u prostorijama Crvenog krsta, od 9 do 13 časova. 

Grad raspisao konkurs za dodelu studentskih stipendija:

Komisija za dodelu stipendija Grada Kikinde raspisala je Javni konkurs za dodelu stipendija studentima visokoškolskih ustanova, za školsku 2019/2020. godinu. Konkurs je otvoren do 14. januara. Pravo učešća na Javnom konkursu imaju: studenti prve godine studija koji se školuju u obrazovnoj ustanovi čiji je osnivač Republika Srbija; studenti druge i viših godina studija prvog i drugog stepena koji se školuju u obrazovnoj ustanovi čiji je osnivač Republika Srbija, a koji su ostvarili prosečnu ocenu najmanje 9,00 u prethodnoj godini studija, i studenti druge i viših godina studija prvog i drugog stepena u obrazovnoj ustanovi čiji je osnivač Republika Srbija, a koji su slabijeg materijalnog stanja. 

Besplatan prevoz u prigradskom saobraćaju za penzionere:

U gradskom budžetu za 2020. godinu opredeljena su i sredstva kojima će svim penzionerima sa teritorije našeg grada biti omogućen besplatan prevoz od Kikinde do okolnih sela, i u suprotnom pravcu. Potrebno je samo da stariji sugrađani, prilikom putovanja, pokažu na uvid penzionersku karticu ili penzionerski ček i ličnu kartu, i moći će da koriste besplatan prevoz neograničen broj puta. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosiće u ponedeljak, 6. januara, 117,5561 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Malo do umereno oblačno, sa najvišom temperaturom do 7 stepeni. 

Bioprognoza:

Očekuje se pogoršanje biometeorološke situacije. Poseban oprez se preporučuje cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima, a u drugom delu dana i tokom noći i astmatičarima. Od meteoropatskih reakcija mogući su nervoza, nesanica i bolovi u kostima i zglobovima. Svim učesnicima u saobraćaju savetuje se povećana pažnja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!