Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 4. februar

Danas je ponedeljak, 4. februar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 40 puta, 21 intervenicija bila je na poziv pacijenata u gradu, 4 u okolnim selima, dok je u ambulanti obavljeno 15 pregleda.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku proteklog vikenda registrovane su dve saobraćajne nezgode, obe na području Kikinde. U pomenutim nezgodama tri lica zadobila su lake telesne povrede. Registrovan je i jedan manji požar u Senti, u kojem je pričinjena manja materijalna šteta. 

Radosne vesti iz porodilišta:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođen je jedan dečak. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas će od 9 do 13:30 sati bez struje ostati celo Nakovo i Železnički novi red u Kikindi. 

Centar grada bez grejanja:

Zbog radova na sanaciji havarije u ulici Đoke Radaka danas će od 12 časova bez grejanja ostati potrošači u celoj Galadskoj, na području rejonske podstanice u Nemanjinoj ulici, na Trgu srpskih dobrovoljaca, u ulici Đoke Radaka i zgrada Muzeja. Završetak radova i normalizacija grejanja očekuju se u popodnevnim časovima.

Isplata socijalnih davanja:

U utorak, 5. februara biće isplaćene vojne i poljoprivredne penzije za januar 2019. Klijenti banke, korisnici ovih penzija, novac će moći da podignu na šalterima svih ekspozitura. 

Promocija knjige u Kulturnom centru:

Bečejac Dragan Savić predstaviće Kikinđanima svoj autobiografski roman „Tuđ“ u sredu, 6. februara u Kulturnom centru. Knjiga  govori o Savićevom životu u hraniteljskoj porodici i njegovoj višedecenijskoj potrazi za biološkom majkom. Početak promocije zakazan je za 18 časova. 

Konkurs za nagradu „Đura Đukanov“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi raspisala je konkurs za dodelu književne nagrade „Đura Đukanov“. Nagrada se dodeljuje za najbolju zbirku priča autora mlađeg od trideset pet godina pisanu na srpskom jeziku, pod uslovom da rukopis prethodno nije bio objavljivan u celosti ili u delovima. Nagrada podrazumeva štampanje knjige džepnog formata, u tvrdom povezu i tiražu od 350 primeraka. Rok za dostavljanje rukopisa je 31. maj 2019. godine. 

Poziv za mlade za dugoročno volontiranje u Crvenom krstu u Portugaliji:

Omladinski centar Vega poziva mlade između 17 i 30 godina koji su zainteresovani da učestvuju na internacionalnom Erazmus+ volontiranju u Crvenom krstu u Portugaliji. Projekat traje 11 meseci, od aprila 2019. do marta 2020. godine, a rok za prijavu je 10 februar. Više informacija možete dobiti i u Kancelariji za mlade, koja se nalazi u Kulturnom centru. 

Narodno pozorište: 

Predstava „Čorba od kanarinca“ biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi u utorak, 5. februara sa početkom u 20 sati. 

Audicija u „Lanetu“:

Dečje pozorište „Lane“ poziva svu zainteresovanu decu i mlade starosti od 5 do 25 godina, koji žele da postanu glumci, da dođu na audiciju koja će biti održana danas. Proba za uzrast od 5 do 15 godina biće u 19 časova, a za starije od 15 godina od 20:30 sati. Dečje pozorište „Lane“ nalazi se na adresi Kralja Petra I broj 42. 

Kurs evra:

Dinar je danas neznatno ojačao prema evru u odnosu na petak, i zvanični srednji kurs iznosi 118,41 dinar za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije. 

Sport:

U okviru 14. rukometne Superlige Srbije rukometaši „Kikinde Grindeks“ savladali su proteklog vikenda ekipu ’’Šamot 65’’ iz Aranđelovca, rezultatom 23:19. Kikidnski klub se sada sa 15 bodova nalazi na 6. poziciji na tabeli. 

Kadeti MOK „Kikinda“ su se pobedom nad Vrbasom rezultatom 3:0 plasirali u četvrtfinale kadetskog prvenstva Vojvodine, kolo pre kraja takmičenja po grupama. Pionirska ekipa kluba je pobedom u 6. kolu rezultatom 3: 1 u Kleku, dva kola pre kraja obezbedila četvrtfinale pionirskog prvenstva Vojvodine. 

Vreme:

Danas umereno do potpuno oblačno i suvo. Najviša dnevna temperatura u Kikindi biće 6 stepeni. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!