Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 4. decembar

Danas je utorak, 4. decembar

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju ulazak svete Bogorodice u hram, u narodu poznat kao Vavedenje. 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 37 puta, 22 intervencije bilo je na poziv pacijenatana, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 15 pacijenata. 

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga zabeležena je jedna saobraćajna nezgoda na području Kikinde u kojoj je pričinjena materijalna šteta. Zabeležen je i jedan požar u Kikindi sa pričinjenom materijalnom štetom u iznosu od 15.000 dinara.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine danas, 4. decembra organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, u Nemanjinoj ulici broj 4, od 9 d0 12 časova. 

Elektrovojvodina:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži deo Ruskog Sela će i danas ostati bez struje. U periodu od 9 do 13:30 sati bez električne energije će ostati sledeće ulice: Vojvode Knićanina, Đure Jakšića, Dože Đerđa, Kiš Ferenca, polovina Mladena Stojanovića do Vojvode Knićanina, polovina Petefi Šandora do Vojvode Knićanina, i polovina ulice Feješ Klare do Vojvode Knićanina.

U sredu, 5. decembra zbog radova struje neće imati celo selo Novi Kozarci, i deo Banataskog velikog Sela, od centra prema Novim Kozarcima. Isključenje je planirano od 9 do 13:30 sati. 

Novi konkurs otvoren do 7. decembra

Raspisan je novi Javni konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj preduzetništva, mikro, malih i srednjih preduzeća na teritoriji grada Kikinde za 2018. godinu, u okviru kojeg će biti raspodeljeno još 700.000 dinara. Konkurs je otvoren do 7. decembra.

Javni poziv za poboljšanje uslova stanovanja izbeglica kroz kupovinu seoskih kuća:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima obaveštava izbeglice sa prebivalištem na teritoriji grada Kikinde da je otvoren Javni poziv za stvranje i poboljšanje uslova stanovanja porodica izbeglica kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom i dodelu jednokratne pomoći u građevinskom i drugom materijalu i opremi. Javni poziv je otvoren do 27. decembra. Telefon za informacije 410-164.

Konkurs za nagradu „Dušan Vasiljev“:

Grad Kikinda raspisao je konkurs za nagradu Dušan Vasiljev, koja se dodeljuje za najbolju knjigu napisanu na srpskom jeziku objavljenu tokom 2018. godine. U konkurenciji za ovo književno priznanje mogu se naći pesničke i prozne knjige objavljene na teritoriji Republike Srbije. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa, a konkurs je otvoren do 8. februara. 

Narodno pozorište: 

Mjuzikl „Kauboji“ biće izveden na scni Narodnog pozorišta u Kikindi večeras, sa početkom u 20 časova. 

Narodni muzej:

U okviru festivala arheološkog filma, koji kikindski Muzej realizuje u saradnji sa Narodnim muzejem iz Beograda, danas i u sredu, 5. decembra biće prikazano još sedam filmova. Projekcije počinju u 18 sati, ulaz je slobodan. 

Vreme:

Danas oblačno sa povremenom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 10 stepeni. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!