Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 4. decembar

Danas je sreda, 4. decembar

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Vavedenje Presvete Bogorodice, jedan od najvećih praznika posvećenih Bogomajci. Ovaj praznik u crkvenom kalendaru obeležen je crvenim slovom.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 30 puta, 18  intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 12 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi je rođena jedna devojčica.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su dve saobraćajne nezgode u Kikindi i Novom Kneževcu u kojima je jedno lice teže povređeno.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas, od 8:30 d0 9 časova, bez struje će ostati sledeće ulice u Kikindi: Šabačka, ka Malom bedemu, Mali bedem na putu ka Ruskom Selu i Dušana Vasiljeva, od Stevana Sremca do Pere Segedinca, kao i zgrade na uglu. Od 9 do 12 časova, bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Ruskom Selu: Feješ Klare, Đure Jakšića, Petefi Šandora, Kiš Ferenca, Dože Đerđa, Knićaninova, Stevice Jovanovića, Iva Lole Ribara, Solunskih dobrovoljaca, Braće Domazet, Desančićeva, Sonje Marinković, Braće Opsenice, Žarka Zrenjanina, Njegoševa i Bratstva jedinstva, od Mladena Stojanovića do Farme. 

U četvrtak, 5. decembra, u periodu od 9 do 12 časova, bez struje će ostati korisnici u Ulici Cara Dušana u Kikindi, od Save Tekelije do Braće Sredojev. Istog dana, zbog planiranih radova na električnoj mreži , u periodu od 9 do 10 časova, bez struje će ostati korisnici u Ulici Miloša Velikog, od Cara Dušana do Vašarske.  Od 9 do 11 sati,  struje neće imati korisnici u sledećim ulicama: Dušana Vasiljeva od  Generala Drapšina do Svetozara Miletića i Svetozara Miletića od Dušana Vasiljeva do Karađorđeve, a od 13 do 13:30 Generala Drapšina, neparna strana od broja 3 do broja 23.

Raspisan Konkurs za Godišnju nagradu i gradska priznanja: 

Komisija za dodelu Nagrade grada Kikinde i gradskih priznanja raspisala je Javni poziv za podnošenje predloga za dodelu najvišeg priznanja i nagrada za značajna ostvarenja u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, privrede i preduzetništva, sporta, humanosti i dobrotvornog rada, za 2019. godinu. Predloge za dodelu nagrada i javnih priznanja Grada Kikinde mogu podneti preduzeća, ustanove, druge organizacije, organi i asocijacije, grupe građana i pojedinci sa teritorije našeg grada. Predlozi za nagrađivanje sa dokumentacijom dostavljaju se Gradskoj upravi, najkasnije do 16. decembra, na adresu: Gradska uprava, kancelarija broj 81, Trg srpskih dobrovoljaca 12, 23300 Kikinda (sa naznakom: Za nagrade Grada Kikinde). 

Akcija dobrovoljnog davanje krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u četvrtak, 5. decembra organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, u periodu između 9 i 13 časova. 

Narodna biblioteka:

Spisateljica Ljiljana Šarac predstaviće svoje knjige u četvrtak, 5. decembra u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“. Početak književne večeri je u 19 časova. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno oslabio prema evru i zvanični srednji kurs je 117,5570 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas oblačno i hladno, maksimalno 2 stepena u Kikindi.

Bioprognoza:

Očekivane biometeorološke prilike mogu usloviti tegobe kod srčanih bolesnika, pa im se preporučuje da se pridržavaju svoje terapije i saveta lekara. U predelima sa maglom oprez se savetuje asmatičarima. Mogući su glavobolјa i neraspoloženje. Preporučuje se adekvatno odevanje, naročito u jutarnjim satima.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!