Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 31. oktobar

Danas je sreda, 31. oktobar

Srpska pravoslavna crkva i vernici  obeležavaju danas praznik posvećen Svetom apostolu i jevanđelisti Luki, u narodu poznat kao Lučindan.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 28 puta,  17 intervencija je bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 11 pregleda. 

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga zabeležene su dve saobraćajne nezgode, jedna na području Sente i jedna u Čoki. U pomenutim nezgodama jedno lice je zadobilo teške telesne povrede, dok su dve osobe lakše povređene. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi je rođen jedan dečak.

Jesenja akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru jesenje akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuju kompanija FCC doo Kikinda i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, kontejneri za prikupljanje krupnog otpada će od danas do 12. novembra biti postavljeni u Mokrinu.

Narodni muzej:

Izložba posvećena Mihailu Petroviću Alasu, povodom sto pedesete godišnjice njegovog rođenja, otvorena je u galeriji Narodnog muzeja u Kikindi do 7. novembra. Sutra, 1. novembra od 19 sati biće odrzano kratko predavanje prof. dr Siniše Crvenkovića i dr Vojislava Andrića ispred Srpske akademije nauke i umetnosti i Društva matematičara Srbije. 

Narodna biblioteka: 

Povodom Dana biblioteke Narodna biblioteka “Jovan Popović” raspisala je Literarni i Likovni konkurs. Literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola otvoren je do 11. novembra, dok je likovni konkurs, namenjen deci uzrasta do 7 godina, otvoren do 12. novembra.

Treću godinu zaredom na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Jovan Popović“ danas će biti organizovan maskenbal, u okviru kojeg će se mališani družiti, igrati i čitati omiljene priče. Početak je zakazan za 17 sati i 30 minuta.

Narodno pozorište:

Domaći film „Južni vetar“ biće prikazan u mobilnom bioskopu u Narodnom pozorištu danas 31. oktobra, 1. i 2. novembra. U četvrtak, 1. novembra u 16 časova na reperoaru će biti animirani film „Kondorito“. Cena karte je 250 dinara.

Vreme:

Danas sunčano i toplo za ovo doba godine. Maksimalna temperatura 24 stepena.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!