Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 31. mart

Danas je sreda, 31. mart 

 

Radosne vesti:

U Kikindi je juče rođena jedna beba (dečak).

Policijska uprava:

Prema podacima Policijske uprave u Kikindi, u toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga registrovane su dve saobraćajne nezgode u Kikindi. U pomenutim nezgodama pričinjene su materijane štete i jedno lice je teško povređeno.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale 32 su puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 22 pregleda, dok je10 građana pomoć zatražilo u ambulanti. 

Epidemiološka situacija u Kikindi:  

Prema jučerašnjim podacima kikindskog ZZJZ u našem gradu aktivno je 830 slučajeva koronavirusa. Od početka epdiemije, zaključno sa 29. martom, u Kikindi su zaražene 4 810 osoba. 

Zbog povećanog broja pregleda i rasta broja novozaraženih koronavirusom, ponovo radi kovid ambulanta u Mikronaselju, pored Pošte, od ponedeljka do petka, od 7 do 20 sati. Druga kovid ambulanta, u Svetosavskoj ulici 53, radi svakog dana, i vikendom, 7 do 20 časova. U obe ambulante obavljaće se i prvi i kontrolni pregledi. U Dečjem dispanzeru u crvenoj zoni se primaju pacijenti sa simptomima koronavirusa, dok je zelena zona za pacijente bez temperature. 

Sugrađani, koji nisu u mogućnosti da se prijave popunjavanjem jednostavnog upitnika na Portalu eUprave za vakcinisanje protiv koronavirusa  mogu to da obave na šalteru broj 4, u Uslužnom centru u Gradskoj upravi, kao i u prostorijama 4. Mesne zajednice, na adresi Cara Dušana 26.  Zainteresovani se mogu prijaviti i telefonskim putem, pozivom na brojeve:  0230 410 230 ili 0230 321 374. Imunizacija se obavlja jedino na punktu 1, u ulici Vojvode Putnika 37, u prostorijama kikindskog Udruženja penzionera.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 9 do 10 sati bez struje će ostati sledeće ulice u našem gradu: Distrička, od Dragoljuba Udickog do Nićifora Brandića, i Nićifora Brandića, od Feješ Klare do Distričke. Takođe danas, od 8 do 10 časova, bez električne energije ostaće i korisnici u Bašaidu, u ulicama: Svetosavska, od Svetozara Miletića do Zmaj Jovine, i Rade Mikalačkog, od Svetosavske do Aleksandra Grujića. 

Centar za socijalni rad:

Centar za socijalni rad Kikinda obaveštava građane da će do 31. maja ove godine, u saradnji sa Udruženjem građana „Centar društvenih aktivnosti ROD“ i uz podršku loaklne samouprave, pružati besplatnu uslugu posredovanja odnosno medijacije. Uslugu mirnog rešavanja porodičnih sporova u prostorijama Centra za socijlani rad (Semlačka broj 10) sprovodiće stručnjaci koji su završili osnovnu obuku za posrednike/medijatore kao i specijalizovnu obuku za medijatore u rešavanju porodičnih sporova i upisani su u registar posrednika u Ministarstvu pravde.

Besplatne onlajn pripreme za malu maturu:

Kikindska Kancelarija za mlade i ove godine organizuje besplatnu pripremnu nastavu za osnovce, iz matematike, fizike i hemije. Zbog trenutne epidemiološke situacije pripremna nastava će se realizovati onlajn, preko Google Meet-a, sa kojim su učenici već upoznati i znaju da ga koriste. Svi zainteresovani učenici 8. razreda mogu se prijaviti u školi kod razrednog starešine, ostavljajući sledeće podatke: ime, prezime, broj telefona, e-mail adresu i predmet za koji se prijavljuju. Ili se možete i direktno prijaviti na e-mail: kancelarijazamlade@kikinda.org.rs

Otvoren konkurs za prvu knjigu mladih autora:

Grad Kikinda i Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa raspisali su 12. konkurs za prvu knjigu mladih autora. Konurs je otvoren do 1. juna i raspisan je u trima kategorijama: za prvu knjigu autora iz Kikinde, za knjigu autora sa teritorije Srbije i za autore iz dijaspore.

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 117,5801 dinar za evro, objavila je Narodna banka Srbije. 

Vreme:

Malo do umereno oblačno sa slabim vetrom. Najviša temperatura biće 19 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološke prilike će biti i dalјe relativno povolјne. Ipak, oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Glavobolјa i poremećaj sna se mogu javiti kao meteoropatske reakcije. Preporučuje se umerena fizička aktivnost.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!