Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 31. januar

Danas je četvrtak, 31. januar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su puta 45,  25 intervenicija bilo je na poziv pacijenata u gradu, 5 u okolnim selima, dok je u ambulanti obavljeno 15 pregleda.

Prekid u vodosnabdevanju:

Javno preduzeće „Kikinda“ obaveštava svoje korisnike da će zbog radova na vodovodnoj mreži i povezivanja dva šahta danas do 17 sati bez vode biti deo ulice Dimitrija Tucovića, od Suvačarske do Branka Vujina.

Nacionalni dan bez duvanskog dima:

Povodom obeležavanja Nacionalnog dana bez duvanskog dima Zavod za javno zdravlje Kikinda i Patronažna služba Doma zdravlja u Fitnes centru „Body fit“ organizuju aktivnosti čiji je cilj, osim ukazivanja na štetnost upotrebe cigareta, jačanje zdravstvenog potencijala stanovništva. Početak akcije je u 17 sati. 

Konkurs za nagradu „Đura Đukanov“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi raspisala je konkurs za dodelu književne nagrade „Đura Đukanov“. Nagrada se dodeljuje za najbolju zbirku priča autora mlađeg od trideset pet godina pisanu na srpskom jeziku, pod uslovom da rukopis prethodno nije bio objavljivan u celosti ili u delovima. Nagrada podrazumeva štampanje knjige džepnog formata, u tvrdom povezu i tiražu od 350 primeraka. Rok za dostavljanje rukopisa je 31. maj 2019. godine. 

Poziv za mlade za dugoročno volontiranje u Crvenom krstu u Portugaliji:

Omladinski centar Vega poziva mlade između 17 i 30 godina koji su zainteresovani da učestvuju na internacionalnom Erazmus+ volontiranju u Crvenom krstu u Portugaliji. Projekat traje 11 meseci, od aprila 2019. do marta 2020. godine, a rok za prijavu je 10 februar. Više informacija možete dobiti i u Kancelariji za mlade, koja se nalazi u Kulturnom centru. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Književno veče „Glumci – pesnici“ biće održano u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ danas sa početkom u 19 sati. Veče poezije prirediće glumac Nebojša Ilić. 

Narodni muzej Kikinda:

Izložba „Radost darivanja“, koja predstavlja znak zahvalnosti onima koji su činom poklanjanja obogatili muzejsku zbirku, biće otvorena u petak, 1. februara u Narodnom muzeju u Kikindi. Početak otvaranja zakazan je za 14 časova. 

Kurs evra:

Dinar je danas neznatno ojačao prema valuti evrozone i zvanični srednji kurs iznosi 118,43 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije. 

Vreme:

Danas oblačno i mirno bez vetra. Najviša temperatura u Kikindi biće 4 stepena. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!