Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 31. avgust

Danas je petak, 31. avgust

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 42 puta, 28 intervencija je bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 14 pregleda.

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovane su četiri saobraćajne nezgode, dve u Senti, jedna u Kanjiži i jedna u Kikindi, u kojima je šest lica zadobilo lake a četiri teške telesne povrede.

Porođajno odeljenje:

Na Porođajnom odeljenju kikindske bolnice juče je jedna devojčica.

Crveni krst:

Vandrednoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, koja je juče održana u Crvenom krstu, odazvalo se 66 potenicjalnih davalaca krvi, od kojih je dragocenu tečnost dao 61 Kikinđanin, a 5 nije moglo iz medicinskih razloga.

Opšta bolnica Kikinda:

Juče je u Opštoj bolnici u Kikindi upriličeno svečano uručenje sertifikata Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije. Kikindska bolnica je 2015. godine sertifikat dobila na tri godine, a ovog puta na period od sedam godina, što je najveći mogući stepen akreditacije.

Narodni muzej:

Juče je u Narodnom muzeju u Kikindi održana promocija Knjige recepata tradicionalne banatske hrane. Knjiga recepata urađena je u okviru projekta „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“, koji realizuju Zapadni Univerzitet iz Temišvara, Grad Kikinda i Narodni muzej Kikinda.

Kikindsko leto:

U okviru manifestacije „Kikindsko leto“ večeras će  u dvorištu Narodnog muzeja biti odigrana predstava „Samo da ti kažem koliko te volim“ u kojoj igraju Ljiljana Đurić i Milenko Pavlov. Početak je zakazan za 21 sat, ulaz je slobodan.

Kurs nemačkog jezika:

Centar za stručno usavršavanje Kikinda u saradnji sa Gete Institutom iz Beograda i ove godine organizuje kurs nemačkog jezika koji će početi početkom septembra. Prijavljivanje traje do ponedeljka, 3. septembra, a sve informacije o kursu možete dobiti ako pozovete 404 830.

Kursna lista:

Dinar je danas ojačao prema evru za 0,1 odsto  u odnosu na juče, i zvanični srednji kurs iznosi 118,27 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas u Kikindi promenljivo oblačno, toplo i sparno. Maksimalna temperatura 30 stepeni.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!