Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 30. oktobar

Danas je utorak, 30. oktobar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 44 puta,  26 intervencija je bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 18 pregleda. 

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga zabeležena je jedna saobraćajna nezgoda na području Kikinde u kojoj je pričinjena materijalna šteta. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođena dva dečaka.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas u periodu od  10 i 13 časova, struje neće biti u ulici Kralja Petra I broj 94 i okolnim zgradama.

Jesenja akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru jesenje akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuju kompanija FCC doo Kikinda i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, kontejneri za prikupljanje krupnog otpada biće postavljeni u Iđošu do srede, 31. oktobra.

Narodni muzej:

Izložba posvećena Mihailu Petroviću Alasu, povodom sto pedesete godišnjice njegovog rođenja, otvorena je u galeriji Narodnog muzeja u Kikindi. Posetioci će postavku moći da pogledaju do 7. novembra. Ulaz je besplatan.

Narodna biblioteka: 

Povodom Dana biblioteke Narodna biblioteka “Jovan Popović” raspisala je Literarni i Likovni konkurs. Literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola otvoren je do 11. novembra, dok je likovni konkurs, namenjen deci uzrasta do 7 godina, otvoren do 12. novembra.

Knjiga „Dva i po dečaka – Priče o roditeljstvu iz ugla jednog tate“, autora Dejana Patakija, biće predstavljena u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ danas sa početkom u 18 sati.

Treću godinu zaredom na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Jovan Popović“ u sredu, 31. oktobra biće organizovan maskenbal, u okviru kojeg će se mališani družiti, igrati i čitati omiljene priče. Početak je zakazan za 17 sati i 30 minuta.

Narodno pozorište:

Mjuzikl „Sava Savanović – Vampirska simfonija“ biće izveden na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi večeras sa početkom u 20 časova.

Vreme:

Danas oblačno sa kišom. Maksimalna temperatura 22 stepena.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!