Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 30. oktobar

Danas je sreda, 30. oktobar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 28  puta, 19 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 9 pregleda. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su četiri saobraćajne nezgode, tri na području Kikinde i jedna u Senti. U pomenutim nezgodama tri lica su lakše povređena.

Službenici Policijske uprave u Kikindi, u okviru svojih redovnih aktivnosti, na strelištu u Crnoj Bari izvodiće bojevo gađanje, radnim danima od 8 do 14 časova,  do 10. novembra. U cilju preduzimanja potrebnih mera bezbednosti, PU Kikinda apeluje na građane da u predviđenom vremenu ne izvode poljske radove i ne kreću se u blizini strelišta. 

Isključenje struje:

Zbog radova na električnoj mreži danas od 9 do 11 sati, ostaće korisnici u sledećim ulicama u Kikindi: Rade Trnića, od Alekse Dundića do 1. Maja, Cerska, Maksima Gorkog i 1. Maja.

U četvrtak, 31. oktobra, u periodu od 9 do 11 sati, bez električne enrgije će biti korisnici u ulici Ivana Jakšića, od Moravske do pola ćoška.

Narodna biblioteka:

Knjiga za decu „Priče o prkosnim Srpkinjama“, autorke Ivane Nešić, biće predstavljena danas u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“. Početak promocije zakazan je za 12 časova. 

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Jovan Popović“ u četvrtak, 31. oktobra biće organizovan maskenbal, u okviru kojeg će se mališani družiti, igrati i čitati omiljene priče. Početak je zakazan za 17 sati i 30 minuta. 

Narodna biblioteka “Jovan Popović” raspisala je Literarni konkurs za osnovce i srednjoškolce, koji je otvoren do 8. novembra. Svečana dodela nagrada biće upriličena u okviru programa proslave Dana biblioteke, 18. novembra. Radovi mogu biti pisani na srpskom i mađarskom jeziku, a autori mogu da konkurišu sa po jednim poetskim ili proznim radom. Radove dostaviti poštom ili lično na adresu: Narodna biblioteka „Jovan Popović“ Trg srpskih dobrovoljaca 57, 23300 Kikinda (sa naznakom za Literarni konkurs), ili elektronskim putem: kultura@kibiblioteka.org.rs

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno ojačao prema evru i zvanični srednji kurs je 117,53 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Mladi teniser Marko Pekarević, član TK „Kikinda“, osvojio je proteklog vikenda Otvoreno prvenstvo Sombora, turnir druge kategorije, za devojčice i dečake uzrasta do 14 godina. 

U okviru 7. kola ARKUS lige Srbije rukometaši „Kikinde Grindeks“ večeras će igrati u Novom Pazaru protiv istoimene ekipe. Početak je u 18 sati. 

Vreme:

Danas oblačno, moguća slaba kiša. Maksimalna temperatura u Kikindi 12 stepeni.

Bioprognoza:

Relativno nepovolјne biometeorološke prilike mogu uticati na astmatičare, cerebrovaskularne i srčane bolesnike. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu razdražlјivosti i smanjenja radne sposobnosti. U saobraćaju je neophodna naročita pažnja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!