Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 30. novembar

Danas je petak, 30. novembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su  40 puta, 24 intervencija je bilo na poziv pacijenta, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 16  pacijenata. 

Radosne vesti:

Na porođajnom odeljenju kikindske bolnice u toku jučerašnjeg dana rođene su tri bebe. Dva dečaka i jedna devojčica.

Raspisan konkurs za dodelu godišnjih nagrada: 

Gradsko veće raspisalo je konkurs za dodelu godišnjih nagrada, građanima, preduzećima, udruženjima građana i drugim organizacijama za značajna ostvarenja, naročito zalaganje i postignute uspehe u svim oblastima života i rada. Predloge za nagrađivanje mogu podneti sva pravna i fizička lica, i Gradsko veće grada Kikinde, najkasnije do 14. decembra.

Novi konkurs otvoren do 7. decembra

Raspisan je novi Javni konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj preduzetništva, mikro, malih i srednjih preduzeća na teritoriji grada Kikinde za 2018. godinu, otvoren do 7. decembra, u okviru kojeg će biti raspodeljeno još 700.000 dinara. 

Javni poziv za poboljšanje uslova stanovanja izbeglica kroz kupovinu seoskih kuća:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima obaveštava izbeglice sa prebivalištem na teritoriji grada Kikinde da je otvoren Javni poziv za stvranje i poboljšanje uslova stanovanja porodica izbeglica kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom i dodelu jednokratne pomoći u građevinskom i drugom materijalu i opremi. Otvoren je do 27. decembra. Telefon za informacije 410-164.

JP „Kikinda“:

Javno preduzeće „Кikinda“ apeluje na svoje potrošače da na vreme zaštite merne uređaje od smrzavanja. Da bi se vodomeri i unutrašnje instalacije sačuvali tokom niskih temperatura, važno je da budu izolovani na adekvatan način.

Dečje pozorište Lane:

Na repetoaru Dečjeg pozorišta Lane u nedelju, 2. decembra biće predstava „Dobra Nova godina“. Predstava će biti odigrana u dva termina, od 17 i od 19 sati. 

Kulturni centar:
 
Deveti Međunarodni festival podvodnog filma i fotografije biće održan danas, 30. novembra sa početkom u 19 časova, u velikoj sali Kulturnog centra. U subotu, 1. decembra u 18 sati u galeriji KCK biće otvorena izložba fotografija i art plakata. Ulaz je slobodan. 
 
Narodni muzej:
 
Festival arheološkog filma biće održan u Narodnom muzeju u Kikindi od danas, 30. novembra do 5. decembra. U Klubu prijatelja muzeja danas, sutra, u utorak i sredu biće prikazano ukupno 12 filmova. Projekcije počinju u 18 časova, a za školske grupe biće organizovani reprizni termini. Ulaz je besplatan. 

Vreme:

Danas pretežno vedro i hladno. Maksimalna temperatura u Kikindi 0 stepeni. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!