Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 30. mart

Danas je utorak, 30. mart 

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 35 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 22 pregleda, dok je 13 građana pomoć zatražilo u ambulanti. 

Epidemiološka situacija u Kikindi:  

Prema jučerašnjim podacima kikindskog ZZJZ u našem gradu aktivno je 805 slučajeva koronavirusa. Od početka epdiemije, zaključno sa 28. martom, u Kikindi su zaražene 4 773 osobe. 

Zbog povećanog broja pregleda i rasta broja novozaraženih koronavirusom, ponovo radi kovid ambulanta u Mikronaselju, pored Pošte, od ponedeljka do petka, od 7 do 20 sati. Druga kovid ambulanta, u Svetosavskoj ulici 53, radi svakog dana, i vikendom, 7 do 20 časova. U obe ambulante obavljaće se i prvi i kontrolni pregledi. U Dečjem dispanzeru u crvenoj zoni se primaju pacijenti sa simptomima koronavirusa, dok je zelena zona za pacijente bez temperature. 

Sugrađani, koji nisu u mogućnosti da se prijave popunjavanjem jednostavnog upitnika na Portalu eUprave za vakcinisanje protiv koronavirusa  mogu to da obave na šalteru broj 4, u Uslužnom centru u Gradskoj upravi, kao i u prostorijama 4. Mesne zajednice, na adresi Cara Dušana 26.  Zainteresovani se mogu prijaviti i telefonskim putem, pozivom na brojeve:  0230 410 230 ili 0230 321 374. Imunizacija se obavlja jedino na punktu 1, u ulici Vojvode Putnika 37, u prostorijama kikindskog Udruženja penzionera.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u sredu, 31. marta od 9 do 10 sati bez struje će ostati sledeće ulice u našem gradu: Distrička, od Dragoljuba Udickog do Nićifora Brandića, i Nićifora Brandića, od Feješ Klare do Distričke. 

Istog dana, od 8 do 10 časova, bez električne energije ostaće i korisnici u Bašaidu, u ulicama: Svetosavska, od Svetozara Miletića do Zmaj Jovine, i Rade Mikalačkog, od Svetosavskae do Aleksandra Grujića. 

Matičarska služba:

Prema podacima Matičarske službe u Kikindi, tokom proteklog vikenda dva para u našem gradu svoju ljubav krunisala su brakom.

Centar za socijalni rad:

Centar za socijalni rad Kikinda obaveštava građane da će do 31. maja ove godine, u saradnji sa Udruženjem građana „Centar društvenih aktivnosti ROD“ i uz podršku loaklne samouprave, pružati besplatnu uslugu posredovanja odnosno medijacije. Uslugu mirnog rešavanja porodičnih sporova u prostorijama Centra za socijlani rad (Semlačka broj 10) sprovodiće stručnjaci koji su završili osnovnu obuku za posrednike/medijatore kao i specijalizovnu obuku za medijatore u rešavanju porodičnih sporova i upisani su u registar posrednika u Ministarstvu pravde.

Besplatne onlajn pripreme za malu maturu:

Kikindska Kancelarija za mlade i ove godine organizuje besplatnu pripremnu nastavu za osnovce, iz matematike, fizike i hemije. Zbog trenutne epidemiološke situacije pripremna nastava će se realizovati onlajn, preko Google Meet-a, sa kojim su učenici već upoznati i znaju da ga koriste. Svi zainteresovani učenici 8. razreda mogu se prijaviti u školi kod razrednog starešine, ostavljajući sledeće podatke: ime, prezime, broj telefona, e-mail adresu i predmet za koji se prijavljuju. Ili se možete i direktno prijaviti na e-mail: kancelarijazamlade@kikinda.org.rs

Otvoren konkurs za prvu knjigu mladih autora:

Grad Kikinda i Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa raspisali su 12. konkurs za prvu knjigu mladih autora. Konurs je otvoren do 1. juna i raspisan je u trima kategorijama: za prvu knjigu autora iz Kikinde, za knjigu autora sa teritorije Srbije i za autore iz dijaspore.

Kursna lista:

Dinar vredi prema evru približno isto kao juče i zvanični srednji kurs iznosi 117,5731 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Malo do umereno oblačno i toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 18 stepeni.

Bioprognoza: 

Biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj na hronične bolesnike, ali se osobama sa srčanim problemima i nervno labilnima i dalјe savetuje opreznost. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu glavobolјe i poremećaja sna. U saobraćaju je potrebna pažnja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!