Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 30. maj

Danas je subota, 30. maj

 

Hitna služba:

Zaposleni u kikindskoj Hitnoj pomoći juče su intervenisali 32  puta. Na poziv pacijenata bile su 22 intervencije, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 10 građana. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi je rođena jedna devojčica.

Testiranje na koronavirus na lični zahtev i u Kikindi:

Kikinđani koji žele da se testiraju na koronavirus mogu to da učine na Odeljenju mikrobiologije Zavoda za javno zdravlje, koje se nalazi u Opštoj bolnici. Pre testiranja neophodno je uplatiti iznos od 6.000 dinara na žiro račun koji se može pronaći na sajtu Ministarstva zdravlja i na sajtu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Nakon toga, građani sa priznanicom, kao dokazom uplate, dolaze na testiranje, koje se obavlja jednostavno, uzimanjem brisa iz nosa i grla, radnim danima od 7 do 15 sati. Rezultati se dobijaju u roku od 48 sati. Pravo na besplatno testiranje imaju građani sa simptomima koronavirusa, kao i studenti i maloletna lica koji putuju u zemlje koje zahtevaju negativan PCR test. 

Konkurs za upis polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku:

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, koji je otvoren do 5. juna. Za potrebe Policijske uprave u Kikindi konkurs je raspisan za ukupno 19 polaznika i to 10 za radno mesto policajac za potrebe policijskih ispostava Kikinda, Ada, Senta, Kanjiža i Čoka, 9 za radno mesto saobraćajni policajac za potrebe Odeljenja saobraćajne policije u Kikindi i 20 polaznika za radno mesto granični policajac (10  za Stanicu granične policije Kikinda i 10 za Stanicu granične policije Đala). Prijava na konkurs sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata. Uslovi konkursa mogu se naći i na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova mup.gov.rs  i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku copo.edu.rs. 

Kompanija FCC:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada, do ponedeljka 1. juna kontejneri za krupan otpad biće postavljeni na sledećim lokacijama u Mokrinu: ugao ulica Svetog Save i Dimitrija Tucovića, Jovana Jovanovića Zmaja i Dositeja Obradovića, Prvomajske i Beogradske, i na uglu ulica Žarka Zrenjanina i Sonje Marnković. Od ponedeljka do srede, 3. juna kabasti otpad će se sakupljati na sledećim mestima u Ruskom Selu: ugao ulica Stevice Jovanovića i Žarka Zrenjanina, Solunskih dobrovoljaca i Žarka Zrenjanina, Braće Domazet i Njegoševe, i u Ulici Braće Opsenice (kod Veterinarske stanice). U gradskoj zoni, do ponedeljka krupan otpad će se sakupljati u Ulici Cara Dušana, od Oslobođenja do Save Tekelije, a od ponedeljka do srede 4 kontejnera biće postavljena u Ulici Pere Segedinca, a po jedan u ulicama Koste Krnića i Milana Petrovića. U toku akcije kontejnere je moguće premestiti i na druge lokacije, ako je to potrebno. Telefon za informacije: 0800/ 111 666. 

Autoprevoz Kikinda:

Autoprevoz Kikinda povećao je broj polazaka u međugradskom saobraćaju. Autobusi za Beograd polaze u 5, 7, 10 i 16:40, za Novi Sad u 5, 9, 11 sati i 30 minuta i 15 časova, a za Suboticu u 6 i 12 sati i 30 minuta. 

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ apeluje na korisnike daljinskog grejanja da redovno izmiruju svoje obaveze za isporučenu toplotnu energiju. Korisnicima koji imaju dugovanja, a nisu u mogućnosti da izmire dug jednokratnom uplatom, JP „Toplana“ će omogućiti da isti mogu izmiriti sačinjavanjem Sporazuma o izmirenju duga u mesečnim ratama, sa krajnim rokom plaćanja celokupnog duga do 1. oktobra. Detaljnije informacije možete dobiti pozivom na brojeve: 435 055 i 402 330. 

Dečji i Školski dispanzer:

Dečji i Školski dispanzer od ponedeljka, 1. juna radiće redovno, od 7 do 20 časova, a pregledi će se zakazivati kod izabranih lekara. Kovid ambulanta, koja će primati pacijente sa povišenom temperaturom, kašljem i otežanim disanjem biće u Mikronaselju, kod Vrtića „Miki“, a radiće svakog dana od 7 do 18 sati. Broj telefona na koji roditelji mogu da se jave je: 316 218. 

Literarni konkurs za osnovce:

Mesna zajednica Mokrin raspisala je literarni konkurs „Rašin šešir“, koji je otvoren do 20. juna. Pravo učešća imaju učenici osnovnih škola, a potrebno je da napišu pesmu na temu „Kako se piše pesma“. Radovi se šalju isključivo elektronskim putem na mejl danrasepopova@gmail.com. Osim pesme, koja treba da bude napisana ćirilicom i fontom Times New Roman, potrebno je poslati i ime i prezime učenika, ime predmetnog nastavnika, ime škole, kontakt telefon i mejl adresu. Žiri će dodeliti Povelju „Rašin šešir“ jednu prvu, dve druge i tri treće nagrade, a nagrađeni učenici nastupiće na manifestaciji „Dan Raše Popova“, koja će biti održana 26. juna u Mokrinu. 

Narodni muzej:

Autorsko vođenje kroz izložbu „Dakle, Vi ste taj Uroš Predić“ biće upriličeno u sredu, 3. juna, sa početkom u 17 sati, u galeriji narodnog muzeja u Kikindi. Kroz izložbu posetioce će voditi Olivera Skoko, kustos istoričar umetnosti Narodnog muzeja Zrenjanin. Zainteresovani mogu da se prijave slanjem poruke Fejsbuk stranici Muzej Kikinda ili putem mejla: pedagoskanmk@gmail.com Broj mesta je ograničen, a prisustvo podrazumeva obavezno nošenje maske i rukavica. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“: 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ obaveštava korisnike da će od ponedeljka, 1. juna raditi po ustaljenom režimu rada, a čitaocima će ponovo biti dozvoljen pristup fondu. Biblioteka je otvorena radnim danima od 8 do 20 sati. 

Sport:

„Narandžasto pleme“, ženski deo ekipe Kluba američkog fudbala „Mamuti“,  poziva devojčice starije od 13 godina da im se pridruže. Zainteresovane dame mogu da se jave preko Fejsbuk stranica Orange Tribe Kikinda i Klub američkog fudbala Mamuti, putem mejla kikindamamuti@gmail.com ili pozivom 066 20 22 50 (trener Branislav Fekete).

Kursna lista:

Dinar će u ponedeljak, 1. juna neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 117,5953 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Oblačno sa kišom, maksimalno 17 stepeni.

Bioprognoza:

Većina hroničnih bolesnika može osećati uobičajene tegobe usled nepovolјnih biometeoroloških prilika. Reumatski bolovi i promenlјivo raspoloženje se mogu javiti kao meteoropatske reakcije. U saobraćaju se preporučuje dodatni oprez.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!