Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 30. jun

Danas je utorak, 30. jun 

 

Hitna služba:

Zaposleni u kikindskoj Hitnoj pomoći juče su intervenisali 20 puta. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi je rođena jedna devojčica.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga, u toku jučerašnjeg dana, registrovana je jedna saobraćajna nezgoda na području Kikinde, u kojoj je jedno lice lakše povređeno. Zabeležen je i jedan požar u Kanjiži, sa pričinjenom materijalnom štetom. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 9 do 13 sati bez struje će ostati Ulica Sime Bajića u Nakovu, od Zdravka Čelara do Mladena Stojanovića. 

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava građane da će zbog radova na sanaciji toplovodne mreže do 31. jula za saobraćaj biti zatvoren deo Ulice Vuka Karadžića, od Braće Tatića do Svetosavske. 

Provera sistema za javno uzbunjivanje:

Gradski štab za vanredne situacije obaveštava javnost da će operativni centar 112 u Kikindi u sredu, 1. jula u 12 časova, na teritoriji Severobanatskog upravnog okruga, vršiti proveru ispravnosti sirena za uzbunjivanje, emitovanjem znaka „prestanak opasnosti“ jednoličnim tonom, u trajanju od 60 sekundi. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u četvrtak, 2. jula, u periodu od 9 do 13 sati, organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Svi koji to žele dragocenu tečnost moći će da daruju u prostorijama Crvenog krsta. Pre davanja krvi budite odmorni i naspavani i uzmite lagani obrok. 

Dom zdravlja:

Ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije, koja se nalazi u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, kod Tehničke škole, radi svakog dana od 7 do 17 sati. 

Testiranje na koronavirus na lični zahtev i u Kikindi:

Kikinđani koji žele da se testiraju na koronavirus mogu to da učine na Odeljenju mikrobiologije Zavoda za javno zdravlje, koje se nalazi u Opštoj bolnici. Pre testiranja neophodno je uplatiti iznos od 6.000 dinara na žiro račun koji se može pronaći na sajtu Ministarstva zdravlja i na sajtu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Nakon toga, građani sa priznanicom, kao dokazom uplate, dolaze na testiranje, koje se obavlja jednostavno, uzimanjem brisa iz nosa i grla, radnim danima od 7 do 15 sati. Rezultati se dobijaju u roku od 48 sati. Pravo na besplatno testiranje imaju građani sa simptomima koronavirusa, kao i studenti i maloletna lica koji putuju u zemlje koje zahtevaju negativan PCR test. 

Dečji i Školski dispanzer:

Dečji i Školski dispanzer rade od 7 do 20 časova, a pregledi se zakazuju kod izabranih lekara. Kovid ambulanta, koja će primati pacijente sa povišenom temperaturom, kašljem i otežanim disanjem biće u Mikronaselju, kod Vrtića „Miki“, a radiće svakog dana (i vikendom) od 7 do 18 sati. Broj telefona na koji roditelji mogu da se jave je: 316 218. 

Besplatno testiranje na antitela za ratne veterane:

Udruženje „Srpski ratni veterani“ u našem gradu obaveštava članove, koji su zainteresovani da urade testiranje na pristustvo antitela na koronavirus, da mogu radnim danima od 11 do 14 sati da se jave u kancelariji Udruženja, koja se nalazi na Trgu srpskih dobrovoljaca broj 10. Akcija traje do kraja juna i besplatna je za ratne veterane. 

Gerontološki centar Kikinda:

Posete u kikindskom Gerontološkom centru su ponovo dozvoljene, i to samo u dvorištu, uz nošenje zaštitne opreme i vremenski su ograničene na 15 minuta. Telefon za zakazivanje poseta je: 0230/315-067. 

Kompanija FCC:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuju kompanija FCC i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, kontejneri još danas i sutra biti na sledećim mestima u Bašaidu: ugao Đure Jakšića i Svetozara Miletića, Đure Jakšića i Zmaj Jovine, Rade Budurina i Svetozara Miletića i ugao Rade Budurina i Zmaj Jovine, a od srede do petka: Aleksandra Grujića i Svetozara Miletića, Aleksandra Grujića i Zmaj Jovine, Svetosavske i Svetozara Miletića i Svetosavske i Zmaj Jovine.

U gradskoj zoni, takođe još danas i sutra, 3 kontejnera nalaziće se u Ulici Braće Tatića, od Vuka Karadžića do Mihajla Pupina, a 3 u Ulici Uglješe Terzina, od Vuka Karadžića do Mihajla Pupina. Od srede do petka 6 kontejnera biće postavljeno duž Svetosavske ulice. Telefon za informacije: 0800/ 111 666. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ večeras će biti prikazana grčka romantična drama „Ljubav nije stranac“. Početak je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi 117,5760 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Pretežno sunčano i toplo, maksimalno 29 stepeni.

Bioprognoza:

Očekivane biometeorološke prilike doprineće smanjenju tegobakod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama i varirajućim krvnim pritiskom.Glavobolјa, nervoza i poremećaj sna se mogu javiti kao meteoropatske reakcije. Preporučiju se umerene fizičke aktivnosti i adekvatna zaštita od UV zračenja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!