Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 30. jul

Danas je četvrtak, 30. jul 

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici obeležavaju danas praznik Svete velikomučenice Marine, u narodu poznat kao Ognjena Marija. Iako ovaj praznik nije u crkvenom kalendaru obeležen crvenim slovom, u narodu je veoma poštovan, posebno među ženama, tako da se na taj dan, kada zbog velike vrućine „gori nebo i zemlja“ ne rade nikakvi poslovi, naročito ručni i radovi u polju. U narodu se kaže da na Ognjenu Mariju „ne valja ni konac u iglu udenuti“.

Hitna služba:

Zaposleni u kikindskoj Hitnoj pomoći juče su intervenisali 29 puta. Na poziv pacijenata bilo je 16 intervencija, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 13 građana.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga, u toku jučerašnjeg dana, registrovane su dve saobraćajne nezgode na području Kikinde, u kojima su dva lica lakše povređena.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u petak, 31. jula u periodu od 8 do 10 sati bez struje će ostati potrošači u Suvačarskoj ulici, od Žarka Zrenjanina do Đure Daničića, i u Ulici Đure Daničića, od Suvačarske do Albertove. 

JP „Kikinda“:

Zbog radova na vodovodnoj mreži u petak, 31. jula, u periodu između 8 i 17 sati, bez vode će ostati stanovnici Bašaida. Ukoliko se radovi budu odvojali po predviđenoj dinamici, postoji mogućnost da se vodosnabdevanje normalizuje i ranije. JP „Kikinda“ moli potrošače da obezbede dovoljnu količinu vode za svoje potrebe i zahvaljuje na strpljenju i razumevanju.

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava građane da će od 3. avgusta do 3. septembra deo raskrsnice ulica Jovana Jovanovića Zmaja i Miloša Velikog biti zatvoren za saobraćaj, zbog radova na sanaciji toplovodne mreže. 

Javni poziv za dodelu pomoći izbeglicama na teritoriji Kikinde:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima na teritoriji grada Kikinde, raspisala je  Javni poziv, za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja porodica izbeglica, kroz nabavku građevinskog materijala za adaptaciju ili popravku seoske kuće sa okućnicom na teritoriji grada Kikinde. Obrazac prijave i objedinjene izjave, kao i sve dodatne informacije, mogu se dobiti u prostorijama Povereništva za izbeglice u Gradskoj upravi kancelarija broj 11, na sajtu grada Kikinde, kao i pozivom na broj telefona 0230/410-164. Poziv je otvoren do 13. avgusta. 

Dom zdravlja:

Ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije, koja se nalazi u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, kod Tehničke škole, radi svakog dana od 7 do 19 sati. 

Kovid ambulanta za decu:

Kovid ambulanta, koja prima školsku i mlađu decu sa povišenom temperaturom, kašljem i otežanim disanjem nalazi se u Mikronaselju, kod Vrtića „Miki“, a radi svakog dana od 7 do 18 sati. Svi ostali pacijenti javljaju se u Dispanzeru u Ulici Kralja Petra I ili u ambulanti kod Vrtića „Kolibri“. 

Gerontološki centar: 

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, a u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, posete Gerontološkom centru su ponovo zabranjene. 

Kompanija FCC:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada kontejneri će od danas do ponedeljka biti na sledećim lokacijama u Iđošu: Ulica Žarka Zrenjanina (kod stadiona), Nikole Francuskog (kod mlina), ugao ulica Jovana Popovića i Koste Kljajića i Ulica Koste Kljajića (kod Draginog dućana). Od ponedeljka do srede kontejneri će biti na sledećim mestima u Sajanu: Ulica Adi Endre brojevi 26, 71 i 132 i Vojvođanska ulica broj 11. 

U gradskoj zoni, još danas i sutra 3 kontejnera nalaziće se u Ulici Save Lipovanova, od Žarka Zrenjanina do Kiš Mihalja, 2 u Kumanovskoj ulici, od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića, i jedan u Kraljevića Marka, od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića, a od petka do ponedeljka 4 kontejnera biće u Distričkoj ulici, a po jedan u Feješ Klare i Milana Sivčeva (na uglu sa Mokrinskim drumom). Telefon za informacije: 0800/ 111 666. 

Narodni muzej:

Narodni muzej do kraja avgusta organizuje program „Kikinda od A do Š“ namenjen školarcima i porodicama sa decom. Ovogodišnji program se razlikuje od prethodnih kampova po tome što nema dužeg zadržavanja većeg broja dece u isto vreme u Muzeju. Zainteresovani mogu od utorka do subote, u periodu od 10 do 18 sati, da u Muzeju preuzmu edukativni radni list za istraživanje našeg grada. Sve informacije o letnjem programu možete dobiti slanjem poruke na Fejsbuk stranici Muzeja ili na broj: 421-239.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs danas je 117,5839 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas će na teritoriji Srbije biti sunčano i veoma toplo. Takve vremenske prilike nastaviće se i narednih dana.

Bioprognoza:

Biometeorološke prilike mogu uticati nepovolјno na srčane bolesnike i osobe sa varirajućim krvnim pritiskom. Glavobolјa je moguća meteoropatska reakcija. Preporučuje se umerena fizička aktivnost u najtoplijem delu dana, kao i adekvatna zaštita od UV zračenja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!