Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 3. septembar

Danas je ponedeljak, 3. septembar

Nova školska godina za osnovce i srednjoškolce u Srbiji počela je danas, 3. septembra. Učenici u centralnoj Srbiji imaće u narednoj školskoj godini četiri raspusta – jesenji, zimski, prolećni i letnji raspust.
Učenici u Vojvodini imaće jedan raspust manje, jer je izostavljen jesenji raspust.

U Kikindi je upisano 36 prvaka manje nego prošle godine.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 26 puta, 15 intervencija je bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 11 pregleda.

Policijska uprava:

Za dane vikenda na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovano je pet saobraćajnih nezgoda, dve u Kikindi, jedna u Kanjiži, jedna u Čoki i jedna Novom Kneževcu u kojima je tri lica zadobilo lake  telesne povrede.

Porođajno odeljenje:

Na Porođajnom odeljenju kikindske bolnice juče je rođena jedna devojčica.

Narodna biblioteka:

Novozelandski pisac Pol Juen predstaviće Kikinđanima svoj novi roman danas, 3. septembra u Narodnoj biblioteci. Početak promocije zakazan je za 20 sati.

Crveni krst Kikinda:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Novi Sad organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi u Kikindi. Akcija će biti održana u utorak, 4. septemra u vremenskom periodu od 9 do 12 sati na adresi Nemanjina broj 4.

Kursna lista:

Dinar će sutra ojačati za 0,1 odsto prema evru u odnosu na petak i zvanični srednji kurs biće 118,1567 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Otvoren konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za rešavanje stambenih problema porodicama u Vojvodini

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za rešavanje stambenih problema porodicama u Vojvodini, u kojima se počev od 1. januara ove godine rodi treće ili četvrto dete.
Pravo da konkurišu imaju bračne i vanbračne zajednice. Najveći iznos koji će moći da dobiju za kupovinu nekretnina ili za adaptaciju i rekonstrukciju postojećih stanova i kuća biće milion i 200 hiljada dinara. Reč je o još jednoj pronatalitetnoj meri pokrajinske vlade za koju je obezbeđeno 63 miliona dinara.
Konkurs ostaje otvoren u narednih 45 dana, a više informacija o potrebnoj dokumentaciji moguće je naći u Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, ili na njihovom sajtu.

Vreme:

Narednih dana promenljivo oblačno u pljuskove sa grmljavinom. Maksimalna temšeratura do 25 stepeni.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!