Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 3. septembar

Danas je utorak, 3. septembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 35 puta, 19 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 15 pregleda. 

Radosna vest:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođena su dva dečaka.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u sredu, 4. septembra od 11 do 12 časova bez struje će ostati deo Ulice Generala Drapšina, od broja 38 do broja 54. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u četvrtak

Crveni krst Kikinda, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, u četvrtak, 5. septembra organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, u periodu između 9 i 13 sati. 

„Izađi mi na teglu“ u sredu na Trgu:

Manifestacija „Izađi mi na teglu“ biće održana na gradskom trgu u sredu, 4. septembra. Prijavljene ekipe kuvaće ajvar od 11 do 18 sati, nakon čega će biti proglašeni i nagrađeni najbolji.

Mamutfest u petak i subotu:

Tradicionalna muzejska manifestacija za decu i celu porodicu „Mamutfest“, biće održana trinaestu godinu zaredom u petak, 6. i u subotu, 7. septembra u Narodnom muzeju u Kikindi. 

Bazeni otvoreni do 8. septembra:

Sezona kupanja na otvorenim bazenima Sportskog centra „Jezero“ trajaće do nedelje, 8. septembra.

Rekreativna biciklistička vožnja do Ruskog Sela 15. septembra:

U okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj Gradske uprave u nedelju, 15. septembra organizuje rekreativnu biciklističku vožnju od Kikinde do Kulturno-umetničkog i obrazovnog centra „Torontal“ u Ruskom Selu. Prijavljivanje traje do petka, 13. septembra, na telefone: 410-157 ili 410-191, i putem  mejla: zastita@kikinda.org.rs. 

Kursna lista:

Dinar je danas ojačao prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosi 117,64 dinara za jedan evro, što je najveća vrednost dinara prema evropskoj valuti od počeka godine, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Seniorka Kristijana Kukić, član SK „Kentaur“, osvojila je zlatnu medalju na 2D turniru održanom u Temerinu. Naša sugrađanka je osvojila prvo mesto u stilu goli luk. 

Muški odbojkaški klub „Kikinda“ savladao je juče, u okviru 1. kola Kupa Srbije, ekipu „Mladost“ iz Nove Pazove, maksimalnim rezultatom 3:0 u setovima. U narednom kolu Kikinđani će igrati protiv „Kulpina“.

Odbojkaški klub ,,KI-0230″ u subotu, 7. septembra, treću godinu zaredom, na gradskom trgu organizuje Promociju sporta i fizičke aktivnosti ,,Dani odbojke“. Promocija će trajati od 10 do 12 časova, a podrazumeva niz aktivnosti sportskog, edukativnog i zabavnog karaktera, koje imaju cilj da promovišu sport kroz odbojku i podstaknu sugrađane na fizičku aktivnost. 

Vreme:
 
Danas umereno oblačno, sa pojačanim severnim vetrom i osetno svežije. Najviša temperatura u Kikindi biće 26 stepeni. 
 
Bioprognoza:
 
Očekivane biometeorološke prilike mogu relativno nepovolјno uticati na hroničnično obolele. Oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Reumatski bolovi i nesanica se mogu javiti kod osetlјivih osoba. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje povišena koncentracija.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!