Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 3. novembar

Danas je subota, 3. novembar

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 42 puta, 19 intervencija je bilo na poziv pacijenata u gradu, 6 u okolnim selima, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 17 pacijenata. 

Radosne vesti:

Na Porođajnom odeljenju kikidnske bolnice u toku jučerašnjeg dana rođena je jedna devojčica. 

Jesenja akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru jesenje akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuju kompanija FCC doo Kikinda i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, kontejneri za prikupljanje krupnog otpada će do 12. novembra biti postavljeni u Mokrinu.

Narodna biblioteka: 

Povodom Dana biblioteke Narodna biblioteka “Jovan Popović” raspisala je Literarni i Likovni konkurs. Literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola otvoren je do 11. novembra, dok je likovni konkurs, namenjen deci uzrasta do 7 godina, otvoren do 12. novembra.

Kulturni centar Kikinda:

Tribina Snežane Radojičić o vožnji biciklom do Severne Koreje biće održana danas, 3. novembra u Kulturnom centru u Kikindi. Početak je u 19 časova. 

Narodno pozorište:

Komedija Karla Goldonija „Mirandolina“ biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi u subotu, 3. novembra sa početkom u 20 časova. 

Obezbeđen prevoz na dan izbora za Savete nacionalnih manjina 4. novembra:

Obaveštavaju se birači pripadnici nacionalnih manjina upisani u Poseban birački spisak nacionalnih manjina sa teritorija mesnih zajednica Banatsko Veliko Selo, Nakovo, Novi Kozarci, Bašaid i Iđoš, da je tokom izbornog dana, u nedelju 4. novembra obezbeđen prevoz autobusima JP „Autoprevoz“ do mesnih zajednica koje su određene kao biračka mesta.
 
Izložba rasne živine i smotra banatskog gološijana za vikend u Kikindi:
 
Međugradska izložba rasne živine biće održana 44. put u Kikindi danas u nekadašnjoj Zadruzi „Jedinstvo“, na adresi Jovana Popovića broj 6. U okviru izložbe biće organizovana i smotra rase banatski gološijan, a cena ulaznice je 100 dinara. 
 
Crveni krst:
Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u utorak, 6. novembra organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, od 9 do 12 časova. Službi za transfuziju nedostaje krv krvnih grupa O pozitivna i O negativna.

Vreme:

Danas malo do umereno oblačno i toplo. Najviša dnevna temperatura u Kikindi biće 23 stepena. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!