Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 3. maj

Danas je petak, 3. maj

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 21 put, 9 intervencija bilo je na poziv pacijenata u gradu, 4 u okolnim selima, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 8 pacijenata. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga 1. i 2. maja registrovano je 7 saobraćajnih nezgoda, 3 u Kanjiži, 2 u Kikindi, po jedna u Čoki i u Senti. U pomenutim nezgodama, jedno lice je poginuloi, dok su dva zadobila lake telesne povrede. Registrovan je i jedan manji požar na obali Tise. 

Isplata socijalnih davanja:

Penzije za korisnike samostalnih delatnosti za mesec april biće isplaćene u subotu, 4. maja. Vojne i poljoprivredne penzije za april biće isplaćene u utorak, 7. maja. Klijenti banke, korisnici ovih penzija, novac će moći da podignu na šalterima svih ekspozitura. 

Kraj prolećnog raspusta:

Nakon dvonedeljnog odmora u vreme Uskršnjih i prvomajskih praznika, đaci se danas vraćaju u školske klupe. U osnovnim školama, niži razredi idu pre podne, a viši posle podne. Sutra, 4. maja je poslednja radna subota u ovom polugodištu, a radiće se po rasporedu od ponedeljka. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, kontejneri će do subote, 4. maja biti postavljeni u Banatskoj Topoli, a od sutra do ponedeljka, 6. maja u Vincaidu. 

U gradskoj zoni, danas i sutra četiri kontejnera nalaziće se u Njegoševoj ulici, od Miloša Velikog do Kosovske, i po jedan u naseljima Blok 35 i Blok 36. U nedelju i u ponedeljak dva kontejnera biće postavljena u Ulici Braće Subotički (od Mihajla Pupina do Radničke), tri u Njegoševoj ulici (od Mihajla Pupina do Radničke) i jedan na Bašaidskom drumu.

Narodno pozorište:

Predstava „Mirgorod“ biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi u subotu, 4. maja sa početkom u 20 sati. 

U mobilnom bioskopu u Narodnom pozorištu u nedelju, 5. maja i u ponedeljak, 6. maja biće prikazana najnovija filmska ostvarenja. U nedelju u 16 sati na repertoaru će biti animirana avantura „Park čudesa“, a romantična drama „After“ biće prikazana u 18 sati. U nedelju u 20 sati, i u ponedeljak u 17 i u 20 časova biće prikazana akciona avantura „Osvetnici – kraj igre“. Cena ulaznice je 250 dinara. 

Kursna lista:

Dinar danas miruje prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 117,96 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije. 

Sport:

Muški rukometni klub „Kikinda Grindeks“ poziva decu uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole da se pridruže školi mini rukometa. Treninzi se održavaju utorkom i četvrtkom u Tehničkoj školi, sa početkom u 18:15 časova.

Naš proslavljeni odbojkaški reprezentativac Vladimir Vanja Grbić, zajedno sa svojim stručnim timom i kikidnskim odbojkašicama, će u subotu, 4. maja u hali Sportskog centra „Jezero“ održati javni čas odbojke. Manifestaciju, koja ima za cilj promociju odbojke i ukazivanje na značaj bavljenja sportom, organizuje Odobjkaški klub „Ki-0230“. Početak je u 12 časova. 

U okviru drugog kola Druge lige Srbije, kikindski klub američkog fudbala „Mamuti“ u subotu, 4. maja na stadionu FK „ŽAK“ dočekuje ekipu „Pirati“ iz Zemuna. Početak utakmice je u 16 časova. 

Vreme:

Danas malo umereno do potpuno oblačno, sa povremenom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 21 stepen. 

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

Pratite nas FB