Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 3. jun

Danas je sreda, 3. jun

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju dan posvećen svetom caru Konstantinu i njegovoj majci, carici Jeleni. Ovaj praznik u crkvenom aklendaru obeležen je crvenim slovom. 

 

Hitna služba:

Zaposleni u kikindskoj Hitnoj pomoći juče su intervenisali 37 puta. Na poziv pacijenata bilo je 18 intervencija, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 19 građana. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga, u toku jučerašnjeg dana, registrovane su dve saobraćajne nezgode u Kikindi i Novom Kneževcu, u kojima je pričinjena materijalna šteta. Registrovan je i jedan požar u Senti u kojem je jedno lice zadobilo teške telesne povrede.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, danas u periodu između 10 i 12 časova bez struje će ostati neparna strana Glavne ulice u Nakovu, od Radivoja Rodića prema Kikindi. Od 12:30 do 14:30 električnu energiju neće imati korisnici u Ulici Sime Bajića, od Zdravka Čelara do Mladena Stojanovića. 

Zbog planiranih radova na elekričnoj mreži u četvrtak, 4. juna, od 8 do 10 sati, bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Kikindi: Rade Trnića, od Prvog maja do Miroslava Antića, Rade Trnića, od Alekse Dundića do Vojina Zirojevića, Alekse Dundića, Vojislava Ilića, Uroša Predića, od Rade Trnića do Ivana Gorana Kovačića, Rade Trnića, od Vojina Zirojevića do Branka Ćopića, Sonje Marinković, Petra Kočića, Milana Rakića, Sonje Marinković i Ive Andrića, od Petra Kočića do Sonje Marinković. Istog dana, od 11 do 13 časova, električnu energiju neće imati potrošaći u sledećim ulicama u Kikindi: Rade Trnića, od Branka Ćopića do Kosmajske, Iva Andrića, od Petra Kočića do Mladena Stojanovića, Gavrila Principa, od Mladena Stojanovića do kućnog broja 39, Branka Ćopića, Mladena Stojanovića, Rade Trnića, od Kosmajske do Fruškogorske,   Gavrila Principa, od kućnog broja 36 do Žarka Zrenjanina, Kosmajska, Boška Buhe, Bihaćka, Save Kovačevića, Fruškogorska i Novosadska. 

Dom zdravlja:

Ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije, koja se nalazi u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, kod Tehničke škole, radi svakog dana od 7 do 17 sati. 

Testiranje na koronavirus na lični zahtev i u Kikindi:

Kikinđani koji žele da se testiraju na koronavirus mogu to da učine na Odeljenju mikrobiologije Zavoda za javno zdravlje, koje se nalazi u Opštoj bolnici. Pre testiranja neophodno je uplatiti iznos od 6.000 dinara na žiro račun koji se može pronaći na sajtu Ministarstva zdravlja i na sajtu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Nakon toga, građani sa priznanicom, kao dokazom uplate, dolaze na testiranje, koje se obavlja jednostavno, uzimanjem brisa iz nosa i grla, radnim danima od 7 do 15 sati. Rezultati se dobijaju u roku od 48 sati. Pravo na besplatno testiranje imaju građani sa simptomima koronavirusa, kao i studenti i maloletna lica koji putuju u zemlje koje zahtevaju negativan PCR test. 

Dečji i Školski dispanzer:

Dečji i Školski dispanzer rade od 7 do 20 časova, a pregledi se zakazuju kod izabranih lekara. Kovid ambulanta, koja će primati pacijente sa povišenom temperaturom, kašljem i otežanim disanjem biće u Mikronaselju, kod Vrtića „Miki“, a radiće svakog dana (i vikendom) od 7 do 18 sati. Broj telefona na koji roditelji mogu da se jave je: 316 218. 

Konkurs za upis polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku:

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, koji je otvoren do 5. juna. Za potrebe Policijske uprave u Kikindi konkurs je raspisan za ukupno 19 polaznika i to 10 za radno mesto policajac za potrebe policijskih ispostava Kikinda, Ada, Senta, Kanjiža i Čoka, 9 za radno mesto saobraćajni policajac za potrebe Odeljenja saobraćajne policije u Kikindi i 20 polaznika za radno mesto granični policajac (10  za Stanicu granične policije Kikinda i 10 za Stanicu granične policije Đala). Prijava na konkurs sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata. Uslovi konkursa mogu se naći i na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova mup.gov.rs  i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku copo.edu.rs. 

Kompanija FCC:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuju kompanija FCC i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, od danas do petka, 5. juna otpad će se u Ruskom Selu sakupljati na sledećim lokacijama: ugao ulica Feješ Klare i Vojvode Knićanina, Đure Jakšića i Dože Đerđa, Mladena Stojanovića i Vojvode Knićanina, i Ulica Petefi Šandora (kod katoličkog groblja). U gradskoj zoni, od danas do petka, 5. juna kontejneri će biti postavljeni u Ulici Stevana Sremca, od Oslobođenja do Braće Sredojev i u Ulici Braće Arsenov.  Telefon za informacije: 0800/ 111 666. 

Autoprevoz Kikinda:

Autoprevoz Kikinda povećao je broj polazaka u međugradskom saobraćaju. Autobusi za Beograd polaze u 5, 7, 10 i 16:40, za Novi Sad u 5, 9, 11 sati i 30 minuta i 15 časova, a za Suboticu u 6 i 12 sati i 30 minuta. 

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ apeluje na korisnike daljinskog grejanja da redovno izmiruju svoje obaveze za isporučenu toplotnu energiju. Korisnicima koji imaju dugovanja, a nisu u mogućnosti da izmire dug jednokratnom uplatom, JP „Toplana“ će omogućiti da isti mogu izmiriti sačinjavanjem Sporazuma o izmirenju duga u mesečnim ratama, sa krajnim rokom plaćanja celokupnog duga do 1. oktobra. Detaljnije informacije možete dobiti pozivom na brojeve: 435 055 i 402 330. 

Literarni konkurs za osnovce:

Mesna zajednica Mokrin raspisala je literarni konkurs „Rašin šešir“, koji je otvoren do 20. juna. Pravo učešća imaju učenici osnovnih škola, a potrebno je da napišu pesmu na temu „Kako se piše pesma“. Radovi se šalju isključivo elektronskim putem na mejl danrasepopova@gmail.com. Osim pesme, koja treba da bude napisana ćirilicom i fontom Times New Roman, potrebno je poslati i ime i prezime učenika, ime predmetnog nastavnika, ime škole, kontakt telefon i mejl adresu. Žiri će dodeliti Povelju „Rašin šešir“ jednu prvu, dve druge i tri treće nagrade, a nagrađeni učenici nastupiće na manifestaciji „Dan Raše Popova“, koja će biti održana 26. juna u Mokrinu. 

Dečje pozorište „Lane“:

Na letnjoj sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 7. juna biće izvedena predstava „Tri praseta“. Početak je u 17 i 19 sati. 

Sport:

„Narandžasto pleme“, ženski deo ekipe Kluba američkog fudbala „Mamuti“,  poziva devojčice starije od 13 godina da im se pridruže. Zainteresovane dame mogu da se jave preko Fejsbuk stranica Orange Tribe Kikinda i Klub američkog fudbala Mamuti, putem mejla kikindamamuti@gmail.com ili pozivom 066 20 22 50 (trener Branislav Fekete).

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi  117,5870 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Malo toplije uz sunčane intervale, maksimalno 21 stepen.

Bioprognoza:

Biometeorološka situacija uticaće nepovolјno na osobe sa srčanim problemima i astmatičare. Meteoropatske reakcije mogu se javiti u formi slabije koncentracije i pospanosti. Preporučuje se izuzetna opreznost u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!