Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 3. jul

Danas je petak, 3. jul 

Hitna služba:

Zaposleni u kikindskoj Hitnoj pomoći juče su intervenisali 35 puta. Na poziv pacijanata bilo je 22 intervencije, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 13 građana.

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođeni, jedna devojčica i dva dečaka.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 8 do 11 sati bez struje će ostati potrošači u Ulici Generala Drapšina, od Dušana Vasiljeva do Karađorđeve. 

Rezultati testova na koronavirus:

Rezultati testova na korona virus dostupni su građanima Srbije i putem portala e-zdravlje.gov.rs. Na ovom portalu dovoljno je da se ukucaju podaci sa zdravstvene knjižice i u okviru opcije Test samoprocene prikažu se i rezultati na kovid. Ovde možete preuzeti i potvrdu o rezultatu testiranja na koronavirus, kako ne biste morali da odlazite po njega.

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava građane da će zbog radova na sanaciji toplovodne mreže do 31. jula za saobraćaj biti zatvoren deo Ulice Vuka Karadžića, od Braće Tatića do Svetosavske. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi, održanu u Crvenom krstu, došlo je 80 potencijalnih davalaca. Dragocenu tečnost darovalo je njih 68, dok je 12 odbijeno iz emdicinskih razloga. Naredna akcija planirana je za 13. jul. 

Dom zdravlja:

Ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije, koja se nalazi u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, kod Tehničke škole, radi svakog dana od 7 do 17 sati. 

Testiranje na koronavirus na lični zahtev i u Kikindi:

Kikinđani koji žele da se testiraju na koronavirus mogu to da učine na Odeljenju mikrobiologije Zavoda za javno zdravlje, koje se nalazi u Opštoj bolnici. Pre testiranja neophodno je uplatiti iznos od 6.000 dinara na žiro račun koji se može pronaći na sajtu Ministarstva zdravlja i na sajtu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Nakon toga, građani sa priznanicom, kao dokazom uplate, dolaze na testiranje, koje se obavlja jednostavno, uzimanjem brisa iz nosa i grla, radnim danima od 7 do 15 sati. Rezultati se dobijaju u roku od 48 sati. Pravo na besplatno testiranje imaju građani sa simptomima koronavirusa, kao i studenti i maloletna lica koji putuju u zemlje koje zahtevaju negativan PCR test. 

Dečji i Školski dispanzer:

Dečji i Školski dispanzer rade od 7 do 20 časova, a pregledi se zakazuju kod izabranih lekara. Kovid ambulanta, koja će primati pacijente sa povišenom temperaturom, kašljem i otežanim disanjem biće u Mikronaselju, kod Vrtića „Miki“, a radiće svakog dana (i vikendom) od 7 do 18 sati. Broj telefona na koji roditelji mogu da se jave je: 316 218. 

Gerontološki centar Kikinda:

Posete u kikindskom Gerontološkom centru su ponovo dozvoljene, i to samo u dvorištu, uz nošenje zaštitne opreme i vremenski su ograničene na 15 minuta. Telefon za zakazivanje poseta je: 0230/315-067. 

Kompanija FCC:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuju kompanija FCC i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, od petka do ponedeljka kontejneri će biti na sledećim lokacijama u Bašaidu: ugao Milana Grujića i Svetozara Miletića, Milana Grujića i Zmaj Jovine, Svetozara Markovića i Svetozara Miletića i ugao Svetozara Markovića i Zmaj Jovine, a od ponedeljka do srede na uglovima sledećih ulica: Aleksandra Grujića i Svetozara Miletića, Aleksandra Grujića i Zmaj Jovine, Svetosavske i Svetozara Miletića i Svetosavske i Zmaj Jovine. 

U gradskoj zoni, od danas do ponedeljka 6 kontejnera biće postavljeno duž Nemanjine ulice, a od ponedeljka do srede 5 kontejnera nalaziće se u Ulici Vojvode Mišića, a jedan u Srbobranskoj, na uglu sa Moravskom. Telefon za informacije: 0800/ 111 666. 

Dečje pozorište Lane:

Na letnjoj sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 5. jula biće izvedena predstava za decu i odrasle „Crvenkapa“. Početak je u 17 i u 19 sati. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara iznosi 117,58 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Promenljivo oblačno i prijatnije sa kišom. Maksimalno 28 stepeni.

Bioprognoza:

Očekivane biometeorološke prilike izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Kod osetlјivih osoba su mogući nesanica i razdražlјivost. Pojačana koncentracija se preporučuje u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!