Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 3. decembar

Danas je ponedeljak, 3. decembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 37 puta,  20 intervencija bilo je na poziv pacijenatana, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 17 pacijenata. 

Policijska uprava:

U toku proteklog vikenda na teritoriji Severnobanatskog okruga zabeležene su četiri saobraćajne nezgode, dve na području Kikinde, jedna u Kanjiži i jedna u Novom Kneževcu. U pomenutim nezgodama jedno lice je zadobilo lake telesne povrede. Zabeležena su i dva požara u Padeju i Martonošu u kojima je pričinjena materijalna šteta.

Radosne vesti:

Na Porođajnom odeljenju kikindske bolnice u toku jučerašnjeg dana rođen je jedan dečak.

Elektrovojvodina:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas će u periodu od 9 do 13:30 sati bez struje će ostati korsinici u sledećim ulicama u Ruskom Selu: Banatska, Bratstva jedinstva, od Banatske do Ciglane, i Bratsva jedinstva, od početka prema Kikindskoj ulici. 

Zbog radova deo Ruskog Sela će i u utorak, 4. decembra ostati bez struje. U periodu od 9 do 13:30 sati bez električne energije će ostati sledeće ulice: Vojvode Knićanina, Đure Jakšića, Dože Đerđa, Kiš Ferenca, polovina Mladena Stojanovića do Vojvode Knićanina, polovina Petefi Šandora do Vojvode Knićanina, i polovina ulice Feješ Klare do Vojvode Knićanina.

Raspisan konkurs za dodelu godišnjih nagrada: 

Gradsko veće raspisalo je konkurs za dodelu godišnjih nagrada, građanima, preduzećima, udruženjima građana i drugim organizacijama za značajna ostvarenja, naročito zalaganje i postignute uspehe u svim oblastima života i rada. Predloge za nagrađivanje mogu podneti sva pravna i fizička lica, najkasnije do 14. decembra.

Novi konkurs otvoren do 7. decembra

Raspisan je novi Javni konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj preduzetništva, mikro, malih i srednjih preduzeća na teritoriji grada Kikinde za 2018. godinu, u okviru kojeg će biti raspodeljeno još 700.000 dinara. Konkurs je otvoren do 7. decembra.

Javni poziv za poboljšanje uslova stanovanja izbeglica kroz kupovinu seoskih kuća:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima obaveštava izbeglice sa prebivalištem na teritoriji grada Kikinde da je otvoren Javni poziv za stvranje i poboljšanje uslova stanovanja porodica izbeglica kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom i dodelu jednokratne pomoći u građevinskom i drugom materijalu i opremi. Javni poziv je otvoren do 27. decembra. Telefon za informacije 410-164.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u utorak, 4. decembra organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, u Nemanjinoj ulici broj 4, od 9 d0 12 časova.

Sport:

Rukometašice ŽORK ’’Kikinda’’ postale su jesenje prvakinje Prve lige – sever nakon pobede nad ekipom ’’Laki’’ iz Crvenke sa 25:20, u okviru utakmice 11. kola tekućeg prvenstva. Kikinđanke su pobedile u svih 11 utakmica ovog dela sezone.

MOK ’’Kikinda’’ uspešno je završio jesenji deo prvenstva Prve Vojvođanske lige – istok nakon pobede od 3:2 u setovima nad ekipom ’’Stražilovo’’ iz Sremskih Karlovaca.

Rukometaši ’’Kikinde Grindex’’ ostvarili su pobedu na gostovanju u Kostolcu nad ekipom ’’Rudara’’, rezultatom 24:22. Nakon 10. kola Kikinđani na tabeli Superlige sa sedam bodova zauzimaju devetu poziciju.

Vreme:

Danas oblačno i toplo za ovo doba godine. Najviša temperatura u Kikindi biće 10 stepeni. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!