Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 3. avgust

Danas je ponedeljak, 3. avgust

Hitna služba:

Zaposleni u kikindskoj Hitnoj pomoći juče su intervenisali 30 puta. Na poziv pacijenata bile su 23 intervencije, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 7 građana.

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu na svet je došao dečak.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga, u toku proteklog vikenda, registrovano je šest saobraćajnih nezgoda, četiri na području Kikinde, jedna u Novom Kneževcu i jedna u Senti, u kojima je pričinjena materijalna šteta.

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava građane da će od danas, pa do 3. septembra deo raskrsnice ulica Jovana Jovanovića Zmaja i Miloša Velikog biti zatvoren za saobraćaj, zbog radova na sanaciji toplovodne mreže. 

Javni poziv za dodelu pomoći izbeglicama na teritoriji Kikinde:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima na teritoriji grada Kikinde, raspisala je  Javni poziv, za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja porodica izbeglica, kroz nabavku građevinskog materijala za adaptaciju ili popravku seoske kuće sa okućnicom na teritoriji grada Kikinde. Obrazac prijave i objedinjene izjave, kao i sve dodatne informacije, mogu se dobiti u prostorijama Povereništva za izbeglice u Gradskoj upravi kancelarija broj 11, na sajtu grada Kikinde, kao i pozivom na broj telefona 0230/410-164. Poziv je otvoren do 13. avgusta. 

Dom zdravlja:

Ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije, koja se nalazi u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, kod Tehničke škole, radi svakog dana od 7 do 19 sati. 

Kovid ambulanta za decu:

Kovid ambulanta, koja prima školsku i mlađu decu sa povišenom temperaturom, kašljem i otežanim disanjem nalazi se u Mikronaselju, kod Vrtića „Miki“, a radi svakog dana od 7 do 18 sati. Svi ostali pacijenti javljaju se u Dispanzeru u Ulici Kralja Petra I ili u ambulanti kod Vrtića „Kolibri“. 

Gerontološki centar: 

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, a u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, posete Gerontološkom centru su ponovo zabranjene. 

Kompanija FCC:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada kontejneri će od danas do srede biti na sledećim mestima u Sajanu: Ulica Adi Endre brojevi 26, 71 i 132 i Vojvođanska ulica broj 11, a od srede, 5. do petka, 7. avgusta: Ulica Iva Andrića brojevi 22 i 103, Saboova broj 42 i Vetrenjače broj 4.

U gradskoj zoni, od danas do srede 3 kontejnera biće postavljena u Ulici Feješ Klare (na uglu sa Mokrinskim dumom), 2 u Milana Sivčeva (na uglu sa Mokrinskim dumom) i 1 na sredini Ulice Slobodanke Acigan. Od srede, 5. do petka, 7. avgusta: 3 kontejnera nalaziće se u Ulici Dimitrija Tucovića, od Kraljevića Marka do Suvačarske, a po jedan u Pionirskoj (Krem naselje), Laze Kostića (ugao sa Donjom vodoplavnom) i Bregalničkoj.

Narodni muzej:

Narodni muzej do kraja avgusta organizuje program „Kikinda od A do Š“ namenjen školarcima i porodicama sa decom. Ovogodišnji program se razlikuje od prethodnih kampova po tome što nema dužeg zadržavanja većeg broja dece u isto vreme u Muzeju. Zainteresovani mogu od utorka do subote, u periodu od 10 do 18 sati, da u Muzeju preuzmu edukativni radni list za istraživanje našeg grada. Sve informacije o letnjem programu možete dobiti slanjem poruke na Fejsbuk stranici Muzeja ili na broj: 421-239.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs iznosi 117,58 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Sunčano i toplo, maksimalno 34 stepena.

Bioprognoza:

Biometeorološke prilike mogu uticati na pojačanje tegoba kod hroničnih bolesnika, pa im se preporučuje opreznost. Meteoropatske reakcije u vidu glavobolјe, zamaranja i poremećaja sna biće u pojačanju. Usled visoke vrednosti UV zračenja preporučuje se adekvatna zaštita, kao i umerena fizička aktivnost u najtoplijem delu dana. U saobraćaju je neophodna dodatna opreznost.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!