Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 29. oktobar

Danas je ponedeljak, 29. oktobar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 38 puta,  23 intervencije je bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 15 pregleda. 

Policijska uprava:

Za dane vikenda na teritoriji Severnobanatskog okruga zabeleženo je šest saobraćajnih nezgoda. Četiri nezgode registrovane su na području Kikinde, jedna na teritoriji Novog Kneževca i jedna u Senti. U pomenutim nezgodama tri lica su zadobila su  lake telesne povrede, a jedno lice je lakše povređeno. Prema podacima Policijske uprave Kikinda zabeležena su i tri manja požara u kojima je gorela suva trava.

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi je rođena jedna devojčica.

Matičarska služba:

Prema podacima Matičarske službe u Kikindi u toku proteklog vikenda devet parova sklopilo je brak.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u utorak, 30. oktobra u periodu između 10 i 13 časova, struje neće biti u ulici Kralja Petra I broj 94 i okolnim zgradama.

Jesenja akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru jesenje akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuju kompanija FCC doo Kikinda i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, kontejneri za prikupljanje krupnog otpada biće postavljeni u Iđošu do srede, 31. oktobra.

Narodni muzej:

Izložba posvećena Mihailu Petroviću Alasu, povodom sto pedesete godišnjice njegovog rođenja, otvorena je u galeriji Narodnog muzeja u Kikindi. Posetioci će postavku moći da pogledaju do 7. novembra. Ulaz je besplatan.

Narodna biblioteka: 

Povodom Dana biblioteke Narodna biblioteka “Jovan Popović” raspisala je Literarni i Likovni konkurs. Literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola otvoren je do 11. novembra, dok je likovni konkurs, namenjen deci uzrasta do 7 godina, otvoren do 12. novembra.

Knjiga „Dva i po dečaka – Priče o roditeljstvu iz ugla jednog tate“, autora Dejana Patakija, biće predstavljena u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ u utorak, 30. oktobra. Početak promocije zakazan je za 18 sati.

Narodno pozorište:

Mjuzikl „Sava Savanović – Vampirska simfonija“ biće izveden na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi u utorak, 30. oktobra sa početkom u 20 časova.

Vreme:

Danas pretežno sunčano i toplo, sa pojačanim jugozapadnim vetrom. Najviša dnevna temperatura u Kikindi biće 25 stepeni.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!