Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 29. novembar

Danas je četvrtak, 29. novembar

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 27 puta, 17 intervencija je bilo na poziv pacijenta, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 10 pacijenata. 

Radosne vesti:

Na porođajnom odeljenju kikindske bolnice u toku jučerašnjeg dana rođena je jedna devojčica.

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga zabeležena je jedna saobraćajna nezgoda na području Kikinde u kojoj je pričinjena materijalna šteta. Zabeležen je i jedan požar u Horgošu sa pričinjenom materijalnom štetom u iznosu od 300.000 dinara.

Raspisan konkurs za dodelu godišnjih nagrada: 

Gradsko veće raspisalo je konkurs za dodelu godišnjih nagrada, građanima, preduzećima, udruženjima građana i drugim organizacijama za značajna ostvarenja, naročito zalaganje i postignute uspehe u svim oblastima života i rada. Predloge za nagrađivanje mogu podneti sva pravna i fizička lica, i Gradsko veće grada Kikinde, najkasnije do 14. decembra.

Novi konkurs otvoren do 7. decembra

Raspisan je novi Javni konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj preduzetništva, mikro, malih i srednjih preduzeća na teritoriji grada Kikinde za 2018. godinu, otvoren do 7. decembra, u okviru kojeg će biti raspodeljeno još 700.000 dinara. 

Javni poziv za poboljšanje uslova stanovanja izbeglica kroz kupovinu seoskih kuća:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima obaveštava izbeglice sa prebivalištem na teritoriji grada Kikinde da je otvoren Javni poziv za stvranje i poboljšanje uslova stanovanja porodica izbeglica kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom i dodelu jednokratne pomoći u građevinskom i drugom materijalu i opremi. Otvoren je do 27. decembra. Telefon za informacije 410-164.

JP „Kikinda“:

Javno preduzeće „Кikinda“ apeluje na svoje potrošače da na vreme zaštite merne uređaje od smrzavanja. Da bi se vodomeri i unutrašnje instalacije sačuvali tokom niskih temperatura, važno je da budu izolovani na adekvatan način.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas, 29. novembra od 10 do 14 časova bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Ruskom Selu: Braće Opsenice, od Iva Lole Ribara do Žarka Zrenjanina, Iva Lole Ribara, od Braće Opsenice do Sonje Marinković, Sonje Marinković, od Stevice Jovanovića do ŽArka Zrenjanina, i stevice Jovanovića, od Braće Opsenice do Sonje Marinković. 

Narodna biblioteka:

Predavanje akademika Vladana Đorđevića, dr Jova Jarića i dr Dragoslava Kuzmanovića o našim slavnim naučnicima i osnovama mehanike biće održano danas, 29. novembra u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“. Početak je zakazan za 10 časova. 

Narodno pozorište:

U mobilnom bioskopu u Narodnom pozorištu danas, 29. novembra na velikom platnu očekuju nas:

u 16 sati na repertoaru je „Grinč“, u 18 sati biće prikazan novi nastavak avanture „Fantastične zveri“, a u 20:30 domaći film „Južni vetar. 

Cena ulaznice za „Južni vetar“ je 150 dinara, dok je za ostale projekcije 250.
 
Kulturni centar:
 
Deveti Međunarodni festival podvodnog filma i fotografije biće održan u petak, 30. novembra sa početkom u 19 časova, u velikoj sali Kulturnog centra. U subotu, 1. decembra u 18 sati u galeriji KCK biće otvorena izložba fotografija i art plakata. Ulaz je slobodan. 
 
Narodni muzej:
 
Festival arheološkog filma biće održan u Narodnom muzeju u Kikindi od 30. novembra do 5. decembra. U Klubu prijatelja muzeja 30. novembra, 1, 4. i 5. decembra biće prikazano ukupno 12 filmova. Projekcije počinju u 18 časova, a za školske grupe biće organizovani reprizni termini. Ulaz je besplatan. 

Vreme:

Danas hladno bez padavina. Maksimalno 1 stepen u Kikindi.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!