Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA – 29. mart

Danas je četvrtak, 29. mart

 

Radosne vesti:

Juče na porođajnom odeljenju u Kikindi, rođene su četiri bebe ( četiri dečaka).

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 48  puta, od čega je 36  intervencija bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 12 pregleda.

Policijska Uprava kikinda:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana zabeleženo je pet saobraćajnih nezgoda     ( 4 Kikinda, 1 Kanjiža), sa pričinjenim materijalnim štetama.

Kursna lista:

Dinar je ojačao prema evru za 0,1 odsto u odnosu na prethodni dan i zvanični srednji kurs iznosi 118,5051 dinar za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Nacionalna služba za zapošljavanje:

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Kikinda obaveštava građane da će se Sajam zapošljavanja održati danas, 29. marta u sportskoj sali „Partizan“. Početak je u 11 časova.

Upis u vrtiće:

PU „Dragoljub Udicki“ u Kikindi obaveštava roditelje i staratelje dece predškolskog uzrasta da će upis u školskoj 2018/2019. godini početi 2. aprila.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na orezivanju rastinja, danas, 29. marta u periodu od 9 do 10:30 bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Kikindi:

Kumanovska, od Dimitrija Tucovića do Veljka Petrovića,

Kraljevića Marka, od Dimitrija Tucovića do Žarka Zrenjanina,

Albertova, od Laze Kostića do Žarka Zrenjanina,

Distrička, od Dimitrija Tucovića do stadiona FK Kikinda,

Dimitrija Tucovića, od Albertove do Kinđe,

Laze Kostića, od Albertove do Kraljevića Marka,

Đure Daničića, od Albertove do Kraljevića Marka,

Žarka Zrenjanina, od Albertove do Save Lipovanova,

Veljka Petrovića, od Albertova do Kumanovske.

Gerontološki centar:

Uz blagoslov Pravoslavne crkvene opštine tradicionlani „Dani posne hrane“ održani su juče po dvanaesti put u prostorijama Novog doma Gerontološkog centra Kikinda. U manifestaciji su učestvovali Udruženje penzionera, Etno udruženje „Suvača“ i  udruženja žena iz Kikinde i okolnih sela.

Poljoprivreda:

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je raspisao konkurs za dodelu sredstava za plastenike u Vojvodini.

Sport:

Fudbaleri ’’Kozare’’ iz Banatskog Velikog Sela pobedili su OFK ’’Kikindu 1909’’ na Gradskom stadionu u okviru 17. kola Vojvođanske fudbalske lige (istok).

Vreme:

Danas, a i narednih dana očekuje se nestabilno vreme. U subotu će minimalna temperatura biti 10, maksimalna 18, dok će u nedelju najniža temperatura biti 7, a najviša 17 stepeni.

Bioprognoza:

Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim, srčanim i nervno labilnim osobama. Od meteoropatskih reakcija mogući su poremećaji sna i bolovi u mišićima.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!