Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 29. mart

Danas je ponedeljak, 29. mart 

Radosne vesti:

Za dane vikenda u Kikindi na svet su došle tri bebe (dve devojčice i dečak).

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 33  puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 19  pregleda, dok je  14 građana pomoć zatražilo u ambulanti. 

Policijska uprava:

Prema podacima Policijske uprave u Kikindi, u toku proteklog vikenda na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga registrovano je sedam saobraćajnih nezgoda( Četiri u Kikindi, dve u Kanjiži i jedna u Senti). U pomenutim nezgodama četiri lica su lakše povređena.

Epidemiološka situacija u Kikindi:  

Zbog povećanog broja pregleda i rasta broja novozaraženih koronavirusom, ponovo radi kovid ambulanta u Mikronaselju, pored Pošte, od ponedeljka do petka, od 7 do 20 sati. Druga kovid ambulanta, u Svetosavskoj ulici 53, radi svakog dana, i vikendom, 7 do 20 časova. U obe ambulante obavljaće se i prvi i kontrolni pregledi. U Dečjem dispanzeru u crvenoj zoni se primaju pacijenti sa simptomima koronavirusa, dok je zelena zona za pacijente bez temperature. 

Sugrađani, koji nisu u mogućnosti da se prijave popunjavanjem jednostavnog upitnika na Portalu eUprave za vakcinisanje protiv koronavirusa  mogu to da obave na šalteru broj 4, u Uslužnom centru u Gradskoj upravi, kao i u prostorijama 4. Mesne zajednice, na adresi Cara Dušana 26.  Zainteresovani se mogu prijaviti i telefonskim putem, pozivom na brojeve:  0230 410 230 ili 0230 321 374. Imunizacija se obavlja jedino na punktu 1, u ulici Vojvode Putnika 37, u prostorijama kikindskog Udruženja penzionera.

Centar za socijalni rad:

Centar za socijalni rad Kikinda obaveštava građane da će do 31. maja ove godine, u saradnji sa Udruženjem građana „Centar društvenih aktivnosti ROD“ i uz podršku loaklne samouprave, pružati besplatnu uslugu posredovanja odnosno medijacije. Uslugu mirnog rešavanja porodičnih sporova u prostorijama Centra za socijlani rad (Semlačka broj 10) sprovodiće stručnjaci koji su završili osnovnu obuku za posrednike/medijatore kao i specijalizovnu obuku za medijatore u rešavanju porodičnih sporova i upisani su u registar posrednika u Ministarstvu pravde.

Besplatne onlajn pripreme za malu maturu:

Kikindska Kancelarija za mlade i ove godine organizuje besplatnu pripremnu nastavu za osnovce, iz matematike, fizike i hemije. Zbog trenutne epidemiološke situacije pripremna nastava će se realizovati onlajn, preko Google Meet-a, sa kojim su učenici već upoznati i znaju da ga koriste. Svi zainteresovani učenici 8. razreda mogu se prijaviti u školi kod razrednog starešine, ostavljajući sledeće podatke: ime, prezime, broj telefona, e-mail adresu i predmet za koji se prijavljuju. Ili se možete i direktno prijaviti na e-mail: kancelarijazamlade@kikinda.org.rs

Otvoren konkurs za prvu knjigu mladih autora:

Grad Kikinda i Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa raspisali su 12. konkurs za prvu knjigu mladih autora. Konurs je otvoren do 1. juna i raspisan je u trima kategorijama: za prvu knjigu autora iz Kikinde, za knjigu autora sa teritorije Srbije i za autore iz dijaspore.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs danas iznosi 117,5832 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

U utakmici 24. kola Srpske lige – Vojvodina, fudbaleri “Kozare“ su na svom stadionu u Banatskom Velikom Selu poraženi od “Tise“ iz Adorjana sa 3:0. „Kozara“ se sada sa 25 bodova nalazi na 16. poziciji prvenstvene tabele. Fudbaleri “Slobode“ iz Novih Kozaraca odigrali su nerešeno 1:1, na gostovanju u Novim Banovcima protiv „Omladinca“. Nakon 24. kola, fudbaleri “Slobode“ zauzimaju 18. poziciju sa 16 bodova.

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ savladali su beogradski „Obilić“ u hali SC „Jezero“, rezultatom 34:32, u 10. kolu plej aut faze takmičenja u Arkus ligi. 

Odbojkaši „Kikinde“ ostvarili su još jednu pobedu, savladavši u Sremskoj Mitrovici ekipu „Srem Itona“, rezultatom 3:1 u setovima. 

Rukometašice „Kikinde“ izgubile su na domaćem terenu izgubile su utakmicu 14. kola Super B lige, od ekipe „Srema“ iz Sremske Mitrovice, rezultatom 30:28. 

U utakmici 10. kola Prve lige Srbije – grupa Vojvodina, kuglašice SU „Kika 0230“, kao domaće u kuglani u Novom Bečeju, savladale su ekipu Vrbasa sa 6:2 i 285 čunjeva. Kuglašice sledeće subote nastupaju na Prvenstvu Vojvodine u Staroj Moravici, na koje su se plasirale Jelena Santo, Jasmina Draganov, kao i Snežana Šibul i Nada Komanov.

U gradskom derbiju, koji je odigran u okviru utakmice 21. kola Vojvođanske lige Istok, „Kikinda“ je na Vašarištu savladala ŽAK, rezultatom 2:0. 

Vreme:

Pretežno sunćano i mirno bez vetra. Najviša temperatura u Kikindi biće 17 stepeni.

Bioprognoza: 

Očekuje se relativno povolјna biometeorološka situacija. Oprez se ipak savetuje osobama sa kardiovaskularnim i psihičkim tegobama. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu malaksalosti, nervoze i loše koncentracije.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!