Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 29. jun

Danas je petak, 29. jun

 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana rođene su dve bebe ( devojčica i dečak).

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 26 puta, od čega je 16  intervencija bila na poziv pacijenata u Kikindi, 3 pregleda obavljena su su selima, dok je u ambulanti obavljeno 7 pregleda.

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na tereitoriji Severnobanatskog okruga registrovana je jedna saobraćajna nezgoda, sa pričinjenom materijalnom šetom.

Pojačane kontrole autobusa:

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije sprovodi pojačane kontrole autobusa kojima se obavlja prevoz turista, sa ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda. Ukoliko građani koji koriste usluge turističkih agencija posumnjaju u tehničku ispravnost autobusa kojim se prevoze ili u psihofizičko stanje vozača usled umora ili alkoholisanosti, o tome treba odmah da obaveste Upravu saobraćajne policije, na broj telefona 011/274-1067, uz navođenje relacije na kojoj autobus prevozi putnike, kao i mesta gde se trenutno nalazi. Nakon prijave, patrola saobraćajne policije izaći će na teren i izvršiti kontrolu autobusa i vozača. Policija apeluje na sve turističke agencije da vozačima autobusa obezbede odgovarajuće uslove za korišćenje zakonom propisanih odmora.

Humanitarnu predstava „Rođendan leptira“

Kulturni centar Kikinda i OŠ „Vuk Karadžić“ pozivaju sve sugrađane u subotu, 30. juna sa početkom u 10 časova na humanitarnu predstavu „Rođendan leptira“. Predstavu će izvesti dramska grupa „Svitac“, u dvorištu Kulturnog centra. Sva prikupljena sredstva biće upućena za lečenje naše petogodišnje sugrađanke Kaline Radnović.

Turnir u malom fudbalu u Mokrinu:

Danas sa početkom u 20:30 časova počinje turnir u malom fudbalu u Mokrinu, koji će trajati do 20. jula Utakmice će se igrati na Malom stadionu. Na pomenutom turniru biće prisutan Milivoj Linjački, član Gradskog veća.

XXII Severnobanatske žetvene svečanosti:

U subotu, 30. juna u 8:45  ispred Doma kulture, u organizaciji KUD „Adi Endre“, u Sajanu počinju XXII Severnobanatske žetvene svečanosti. Ispred Gradske uprave svečanost će otvoriti Imre Kabok, član Gradskog veća.

Vreme:

Danas i sutra očekuje nas pretežno oblačno vreme, povremeno sa kišom, ponegde i pljuskovima sa grmljavinom. U subotu prestanak padavina i razvedravanje. U nedelju i početkom sledeće sedmice pretežno sunčano.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!