Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 29. jul

Danas je sreda, 29. jul 

Hitna služba:

Zaposleni u kikindskoj Hitnoj pomoći juče su intervenisali 29 puta. Na poziv pacijenata bilo je 19 intervencija, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 10 građana.

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi je rođena jedna devojčica.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga, u toku jučerašnjeg dana, registrovane su dve saobraćajne nezgode, po jedna u Kikindi i Kanjiži. U pomenutim nezgodama dva lica su zadobila lake telesne povrede.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 9 do 11 časova struje neće biti u sledećim ulicama u Kikindi: Moravska, od Vojvode Mišića do Svetosavske, Nemanjina, od Prizrenske do kućnog broja 133, Srbobranska, od Moravske do Vojina Zirojevića, Vojvode Mišića, od Žarka Zrenjanina do Prizrenske, Nemanjina, od Žarka Zrenjanina do Prizrenske, i Prizrenska, od Vojvode Mišića do Svetosavske. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi došao je 41 potencijalni davalac, od kojih je njih 37 dalo dragocenu tečnost, dok su 4 osobe odbijene iz medicinskih razloga. U tri julske akcije prikupljena je 151 jedinica krvi, a naredna akcija planirana je za četvrtak, 6. avgust. 

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava građane da će od 3. avgusta do 3. septembra deo raskrsnice ulica Jovana Jovanovića Zmaja i Miloša Velikog biti zatvoren za saobraćaj, zbog radova na sanaciji toplovodne mreže. 

Javni poziv za dodelu pomoći izbeglicama na teritoriji Kikinde:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima na teritoriji grada Kikinde, raspisala je  Javni poziv, za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja porodica izbeglica, kroz nabavku građevinskog materijala za adaptaciju ili popravku seoske kuće sa okućnicom na teritoriji grada Kikinde. Obrazac prijave i objedinjene izjave, kao i sve dodatne informacije, mogu se dobiti u prostorijama Povereništva za izbeglice u Gradskoj upravi kancelarija broj 11, na sajtu grada Kikinde, kao i pozivom na broj telefona 0230/410-164. Poziv je otvoren do 13. avgusta. 

Dom zdravlja:

Ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije, koja se nalazi u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, kod Tehničke škole, radi svakog dana od 7 do 19 sati. 

Kovid ambulanta za decu:

Kovid ambulanta, koja prima školsku i mlađu decu sa povišenom temperaturom, kašljem i otežanim disanjem nalazi se u Mikronaselju, kod Vrtića „Miki“, a radi svakog dana od 7 do 18 sati. Svi ostali pacijenti javljaju se u Dispanzeru u Ulici Kralja Petra I ili u ambulanti kod Vrtića „Kolibri“. 

Gerontološki centar: 

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, a u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, posete Gerontološkom centru su ponovo zabranjene. 

Kompanija FCC:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada kontejneri će još danas i sutra biti na sledećim lokacijama u Iđošu: parking kod Mesne zajednice u Svetosavskoj ulici, Karađorđeva ulica (kod stočne vage), Jaše Tomića (kod groblja) i Ulica Milivoja Omorca (kod pijace), a od četvrtka do ponedeljka: Ulica Žarka Zrenjanina (kod stadiona), Nikole Francuskog (kod mlina), ugao ulica Jovana Popovića i Koste Kljajića i Ulica Koste Kljajića (kod Draginog dućana).

U gradskoj zoni, od danas do petka 3 kontejnera nalaziće se u Ulici Save Lipovanova, od Žarka Zrenjanina do Kiš Mihalja, 2 u Kumanovskoj ulici, od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića, i jedan u Kraljevića Marka, od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića, a od petka do ponedeljka 4 kontejnera biće u Distričkoj ulici, a po jedan u Feješ Klare i Milana Sivčeva (na uglu sa Mokrinskim drumom). Telefon za informacije: 0800/ 111 666. 

Narodni muzej:

Narodni muzej do kraja avgusta organizuje program „Kikinda od A do Š“ namenjen školarcima i porodicama sa decom. Ovogodišnji program se razlikuje od prethodnih kampova po tome što nema dužeg zadržavanja većeg broja dece u isto vreme u Muzeju. Zainteresovani mogu od utorka do subote, u periodu od 10 do 18 sati, da u Muzeju preuzmu edukativni radni list za istraživanje našeg grada. Sve informacije o letnjem programu možete dobiti slanjem poruke na Fejsbuk stranici Muzeja ili na broj: 421-239.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi  117,5894 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

U narednih sedam dana biće pretežno sunčano i toplo, a temperatura će biti u manjem padu, za dva do četiri stepena.

Bioprognoza:

Zbog visoke maksimalne dnevne temperature vazduha i vrlo visokog indeksa UV zračenja savetuje se svima, naročito srčanim bolesnicima, smanjenje fizičkih aktivnosti i izbegavanje direktnog izlaganja suncu. Preporučuje se boravak u hladovini i klimatizovanim prostorijama, u kojima vrednost temperature ne sme biti niža od 8 stepeni u odnosu na spolјašnju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!